Storhamar trengte straffer mot jumbolaget

Det ble alt annet enn enkelt for favoritten Storhamar borte mot sisteplasserte Ringerike i Get-ligaen. Gjestene vant til slutt 3-2 på straffer.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Martin Rønnild satte inn det avgjørende straffeslaget. Matchvinneren reddet dermed Storhamar fra å gå på en real flause, men klubben måtte reise hjem med et poeng mindre enn den hadde sett for seg.

Ringerike tok ledelsen i søndagens oppgjør. Det sørget Marius Hansen for etter snaut tolv minutter. Storhamar slet med å slå tilbake, og først etter 48.03 minutter greide Patrick Thoresen å gjøre 1-1.

Seks minutter senere scoret Rønnild, og da virket hedmarkingene å få med seg alle poengene. Hansen ville det annerledes og styrte inn 2-2 med under tre minutter igjen på klokka. Etter en målløs forlengning kunne Storhamar-spillerne juble for seier i straffeslagkonkurransen.

Surt

Poengtapet er surt for Storhamar. Laget er to poeng bak serieleder Stavanger Oilers, som hadde spillefri i helgen og har én kamp mindre spilt enn rivalen.

I likhet med Storhamar har Vålerenga 54 poeng, men også sammenlignet med Oslo-klubben har den regjerende mesteren spilt én kamp mer. VIF slo enkelt Frisk Asker 4-1 i Furuset Forum søndag kveld.

Petter Grønstad, Colin Spaberg, Tobias Lindström og Jonas Oppøyen gjorde målene for Vålerenga. Anders Bastiansen sto bak Frisks ene fulltreffer.

Bunnkamp

Sparta fikk kjørt seg og tapte 0-4 borte mot tabellfirer Lillehammer. Hjemmelagets mål kom i annen og tredje periode. De var signert Justin Hickman, Joey Benik, Jonas Medby og Austin Cangelosi.

I Fredrikstad kunne Manglerud Star reise hjem fra bunnkampen mot Stjernen med 4-1-seier i bagasjen. M/S ligger nest siste med 23 poeng, mens søndagens hjemmelag ligger rett over med tre poeng mer.