Thingnes Bø vant etter at konkurrent gikk på trynet

Johannes Thingnes Bø gjorde det unødvendig spennende på jaktstarten i Pokljuka.

Se dramatikken i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Johannes Thingnes Bø gikk først ut på søndagens jaktstart, 16 sekunder foran Antonin Guigonnat.

Han knuste konkurrentene i sporet og lå an til å vinne overlegent.

Men på siste skyting gikk Thingnes Bø på en sprekk og bommet to ganger.

Dermed gikk han ut ett sekund bak russiske Aleksandr Loginov, og like foran franske Quentin Fillon Maillet.

Det ble et realt oppgjør mellom de tre på sisterunden, men i den siste bakken gikk Loginov på trynet.

Nordmannen vant til slutt spurten mot Fillon Maillet etter fotofinish.

– Det var et slit fra start til mål i dag. Det var tungt. Jeg fullfører ikke helt og da byr jeg opp til kamp, men selv om jeg er sliten så gjør jeg mange gode taktiske valg på slutten, sier Thingnes Bø til NRK.

– Det var veldig dramatisk. Innspurten her er litt rar, så det er viktig å være først. Bra jeg klarte å være først over kulen. Jeg er litt heldig med at russeren tryner, og da trodde jeg at jeg hadde det, men jeg var litt for opptatt med å se bak meg enn å se fremover, så da kom han veldig fort.

Med seieren øker Thingnes Bø ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Nordmannens argeste rival Martin Fourcade, startet som nummer 24 på søndagens jaktstart, og valgte til slutt å stå av løpet.

– Det var en bra helg for meg, sier Thingnes Bø med tanke på kampen om å vinne verdenscupen.

– Han gjorde sikkert et forsøk på å komme opp, og da han ikke klarte det, så var han smart og sto over. Det er nok et tegn på at kroppen ikke er helt som den skal være.

Det var i det hele tatt en god norsk laginnsats. Tarjei Bø kom på 6. plass, plassen foran Henrik L'Abee-Lund. Erlend Bjøntegård kom på 12. plassen og hadde kometen Sindre Pettersen på plassen bak seg. ​

Røiseland med imponerende opphenting

Også kvinnene gikk jaktstart i Pokljuka søndag.

Marte Olsbu Røiseland skjøt én bom mer enn konkurrentene på søndagens jaktstart, men hentet seg opp fra 23. til en imponerende 5. plass.

Olsbu Røiseland startet hele ett minutt og 16 sekunder bak den finske superstjernen Kaisa Mäkäräinen, som vant lørdagens sprint.

15 sekunder bak finnen startet italienske Dorothea Wierer. De to stjernene skjøt 20 blinker rett ned og gikk suverent i mål som nummer én og to. Slovakiske Paulína Fialková tok tredjeplassen, også hun med feilfri skyting.

Olsbu Røiseland bommet én gang på andre skyting, men gikk tredje raskest i sporet og passerte løper etter løper. Hun gikk til slutt inn 1 minutt og 22 sekunder bak vinneren, og noterte seg for sesongbeste med 5. plass.

– Det var ufattelig deilig å kjenne at kroppen responderer og at jeg klarer å gå bra skirenn og er offensiv på skytebanen. Jeg er kjempefornøyd, sa Røiseland til NRK etter løpet.

Ingrid Landmark Tandrevold endte på 30. plass med fire bom, mens Emilie Kalkenberg ble nummer 48, også hun med fire bom.

(©NTB)

Lik TV 2 Sporten på Facebook