Cecilia Brækhus vant over Aleksandra Madgziak-Lopes i morgentimene søndag norsk tid.
Cecilia Brækhus vant over Aleksandra Madgziak-Lopes i morgentimene søndag norsk tid. Foto: Moloshok, Danny

Brækhus med overlegen seier i Los Angeles

Cecilia Brækhus vant på poeng over Aleksandra Magdziak Lopes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cecilia Brækhus (37) er fortsatt verdens beste kvinnebokser.

Hun fikk en grei jobb med å vinne på poeng mot Aleksandra Magdziak Lopes (38) i Los Angeles i morgentimene søndag, norsk tid.

Dermed forsvarte Brækhus alle VM-beltene i Weltervekt.

Aggresivt i fjerde runde

Lørdagens tittelkamp i weltervekt i Carson, California åpnet ganske forsiktig med tre rolige runder, men etter hvert begynte man å se at den norske verdensmesteren fikk overtaket.

I fjerde runde gikk Brækhus aggressivt til verks, og hun fikk inn noen treffere som man må anta at Magdziak-Lopes merket godt.

Brækhus fortsatte å virke komfortabel utover i kampen, mens den polsk-amerikanske motstanderen så mer og mer sliten ut.

Norsk jubel

Brækhus fikk også drahjelp underveis av noen norske innslag blant de omtrent 1500 publikummerne i StubHub Center i Carson like sør for Los Angeles. «Kom igjen, Cecilia» og «Norway, Norway, Norway», runget taktfast mens bergenseren forsøkte å nedkjempe motstanderen.

Det skulle imidlertid ikke vise seg så lett å få Magdziak-Lopes i bakken. 38-åringen har aldri tidligere tapt på knockout, og hun gjorde det ikke lørdag heller.

Dommerne var uansett ikke i tvil om hvor seieren skulle havne. Som så ofte før var det Cecilia Brækhus som gikk triumferende ut av ringen med en klar poengseier.

Ubeseiret

Brækhus er nå oppe i 35 proffseirer på like mange forsøk, og hun befestet lørdag sin posisjon som verdens beste kvinnelige bokser.

37-åringen satte alle sine fem VM-belter på spill i kampen mot Magdziak-Lopes. Hun er mester i weltervekt i forbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

Oppgjøret blir stående igjen som den første og eneste hovedkampen med kvinnelige boksere på et stevne arrangert av HBO. Den amerikanske storkanalen legger ned sin boksesatsing etter 45 år og avsluttet med lørdagens stevne på utendørsarenaen i Carson, der Brækhus også slo Kali Reis i mai.

– Dette er en historisk kveld, utbrøt Brækhus i seiersintervjuet.

Storkamp over nyttår?

Brækhus er på ingen måte ferdig, og spørsmålet framover blir hvilken motstander hun går løs på neste gang. Hun har fått kritikk for å velge en «enkel» motstander i polsk-amerikanske Magdziak-Lopes, og mange håper nok at den norske verdensmesteren fisker fram en større motstander når hun går i ringen igjen i 2019.

Det har vært spekulert i et mulig stjernemøte mellom Brækhus og irske Katie Taylor (32), som bokser to vektklasser lavere og er verdensmester i to forbund i lettvekt. Brækhus stilte seg ikke avvisende til en slik kamp da NTB intervjuet henne i oktober.

– En slik kamp kan skje i 2019, og den vil bli stor. Men det er en del forhandlinger som skal gjøres før det kan skje, sa Brækhus.

HBO-avslutning

Dette var Cecilia Brækhus' 35 proffkamp, men lørdag var første – og siste – gang på på HBO. HBO skal nemlig legge ned sin boksesatsing etter 45 år der kanalen har satt standarden og vært ledende innen boksing i USA.

Og lørdagens stevne i StubHub Center i Carson like sør for Los Angeles, ble en spesiell kveld.

Ikke bare én, men tre tittelkamper med kvinneboksere er en del av stevnet som runder av kanalens mangeårige bokseæra.

Foruten Brækhus – Magdziak-Lopes setter Claressa Shields sine tre VM-belter i mellomvekt på spill mot Femke Hermans, mens Louisa Hawton (WBC-mester i atomvekt) møter Lorraine Villalobos.​​