Messi styrte Barcelona til tabelltopp

Lionel Messi scoret to og noterte seg for en målgivende da Barcelona lørdag slo Espanyol 3-0 i La Liga.

Borte mot Espanyol lørdag var det Messi som førte an for Barcelona. Etter 17 minutter sendte han bortelaget i ledelsen, før han serverte Ousmane Dembélé seks minutter senere.

Se Lionel Messis frisparkperler i videovinduet øverst

Barcelona var ikke ferdigscoret og plusset på ytterligere ett før pause. Da var det Dembélé som gikk fra rollen som målscorer til servitør. 3-0-scoringen som kom like før pause satte Luis Suárez inn, og gjestene gikk til pause med en komfortabel ledelse.

20 minutter ut i annen omgang satte Messi inn sitt andre og Barcelonas fjerde da han fastsatte sluttresultatet til 4-0.

Med tre poeng troner Barcelona alene på tabelltoppen i Spania etter 15 kamper. Det skiller tre poeng ned til Sevilla og Atlético Madrid på plassene bak.

Sevilla spilte tidligere på dagen uavgjort 1-1 borte mot Valencia, mens Atlético Madrid vant 3-0 mot Alaves.

Barcelona møter Tottenham til siste kamp i gruppespillet i Champions League førstkommende tirsdag.

Tottenham slo Leicester 2-0 lørdag kveld i Premier League.