AVSLAG: Geir Bakke takket nei til Rosenborg, får VG bekreftet.
AVSLAG: Geir Bakke takket nei til Rosenborg, får VG bekreftet. Foto: Bildbyrån

Geir Bakke takket nei til Rosenborg

Sarpsborgs suksesstrener var i samtaler med Rosenborg, får VG bekreftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg er på jakt etter en permanent trenerløsning etter et Kåre Ingebrigsen fikk sparken i sommer, men nå har trønderne fått avslag av Geir Bakke, melder VG.

Sarpsborg 08 ga Rosenborg tillatelse til å holde samtaler med suksesstreneren for noen dager tilbake, bekrefter klubbens styreleder, Cato Haug, overfor avisen.

– Geir blir hos oss. Han har valgt det, sier styrelederen.

TV 2s fotballekspert Jesper Mahtisen mener Geir Bakke skiller seg ut dersom Rosenborg skal gå for en norsk trenerløsning.

– Hvis Geir Bakke skal ha en ny klubb, regner jeg med at det blir i utlandet. Han har virkelig imponert og alle i norsk fotball kjenner ham som en utrolig dyktig trener, og jeg tror han hadde passet ypperlig i Rosenborg, sier Mathisen.

– Har fått flere nei

Rosenborg hadde først satt en frist til 1. desember med å finne en ny trener, men har siden utsatt fristen. Styreleder Ivar Koteng vil ikke kommentere avslaget overfor VG, men sier at de håper å få på plass en trener før jul.

– Jeg tror Rosenborg har fått flere nei i denne prosessen. Det er grunnen til at det har tatt så mye tid. Ingen i Trondheim ønsket at det skulle ta så lang tid, sier Mathisen.

– Det er en utfordring å hente en trener utenfor. Det koster penger, og skal de bruker veldig mange millioner på en trener utenfra, er det ikke måten de vil drive den klubben. Eliteserien er heller ikke den høyest ansette ligaen, så det å få gode, meritterte trenere med den lønningen Rosenborg kan betalte, bli vanskelig, fortsetter den tidligere Start-spilleren.

Koteng opplyste til TV 2 i oktober at de hadde igjen med tre kandidater, inkludert Rini Coolen.

– Ikke lett å forlate Sarpsborg

Bakke har ledet Sarpsborg til Europaligaens gruppespill denne sesongen. Med én kamp igjen – borte mot Genk – er det fortsatt mulig for sarpingene å ta seg til sluttspillet.

– Han har en lang kontrakt med Sarpsborg, og det at han har tatt dem ut i Europa har gitt klubben økonomiske muskler. Jeg tror han har lyst til å være med å bruke penger og forme laget videre sammen med Thomas Berntsen. Det er stort å komme til Trondheim og Rosenborg, men det er ikke så lett å forlate Sarpsborg, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Sarpsborg endte på åttendeplass i Eliteserien denne sesongen.

– Jeg tror han er skuffet over hva de har levert i Eliteserien denne sesongen. Det neste nå blir å stabilisere seg på sitt beste og kjempe i toppen igjen. Han er såpass flink at han får større klubber når det måtte være, mener Mathisen.

Rini Coolen har vært Rosenborg-trener etter at Ingebrigtsen ble sparket. Nederlenderen, som egentlig er klubbens akademisjef, tok både serie- og cupgull med Rosenborg denne sesongen.