Liverpool-spilleren overrasker Thorstvedt: – Klopp skal ha honnør

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt innrømmer at han tvilte på Xherdan Shaqiri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool-Napoli på TV 2 Sport 1 og Sumo tirsdag fra kl. 20. Kampstart kl. 21.

Xherdan Shaqiri har imponert i Liverpool-drakt etter overgangen fra Stoke i sommer.

Sveitseren har notert seg for tre scoringer og to målgivende, selv om han ikke har vært fast på serielederne i Premier League.

– Jeg var egentlig en av dem som tenkte hva de egentlig skal med ham. De har masse spillere og hvor skulle han passe inn. Han har et ganske stort ego. Selv om han ikke kostet så veldig mye, er det alltid en lønnspakke som følger med. Jeg var overrasket, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt i Premier League-studio i helgen.

Den tidligere Tottenham-keeperen er imponert over Shaqiri.

– Han har gjort det veldig bra, han har prestert veldig bra. Han spiller alltid med energi, er alltid på. Han er der med en gang. Klopp skal ha honnør for at han har greid å få ham påskrudd, sier Thorstvedt.

Shaqiri har spilt i storklubber som Bayern München og Inter, men gikk til Stoke i 2015. Forrige sesong rykket han ned med pottemakerne. Likevel valgte Liverpool å utløse Shaqiris klausul på drøyt 140 millioner kroner.

– Liverpool trengte bredde

Jürgen Klopp mente den gang at prisen var for god til å takke nei.

– Det jeg tror Klopp henviser til er at han kom ganske rimelig. Philippe Coutinho ble solgt midt i sesongen. Hva var alternativene der fremme? Liverpool måtte ha bredde. Det var det som felte Liverpool forrige sesong. Skulle de stole på Daniel Sturridge, Divock Origi og Adam Lallana? spør TV 2s fotballekspert Petter Myhre, og fortsetter:

– De må ha en bredde i stallen offensivt. Jeg vet ikke hva pratet Klopp og Shaqiri om, men kommer han dit med et kjempestort ego og forventer å spille i stedet for en av de tre der femme? Kanskje har Klopp tatt den praten: «Du blir en del av gjengen». Han har startet sju kamper og kommet inn i fem. Han har spilt den rollen de fleste hadde trodd. ​

Til tross for å ha vært en rotasjonsspiller i høst, har ikke Shaqiri klaget. Han har skrytt av Klopp og fortalt om et godt forhold til tyskeren.

– Jeg tenker at det premisset er lagt på forhånd. Det er en spiller med veldig stort ego. Som manager setter du deg ned og prater i klartekst hva som venter når han kommer til klubben. Da får en manager følelsen om spilleren skjønner hva du tenker, sier Myhre.

– En realitetssjekk

Shaqiri, som nå er blitt 27 år, skapte enorme forventninger da han slo gjennom som unggutt på Basel, men han har aldri klart å følge opp.

– Det var en realitetssjekk da han rykket ned med Stoke og han hadde vært der så mange sesonger. Det var han som skulle dyrkes og hadde et stort ego. De andre var ikke fornøyde med hans atferd. Nå kommer han inn i et kollektiv som fungerer og skal kjempe i toppen, så det virker som om han hadde en aksept for det før han signerte papirene, sier Myhre.

TV 2-eksperten mener Shaqiri ikke kan kreve for mye i en toppklubb.

– Han spilte i Stoke, hva var alternativet? Han kunne komme til en toppklubb og kjempe om titler. Er det noen andre toppklubber ha kunne gått til og vært førstevalg? Ikke nødvendigvis i den situasjonen han var i, sier Myhre.

Liverpool leder Premier League med ett poeng ned til Manchester City, men det har gått tyngre i Champions League. De røde må slå Napoli hjemme tirsdag for å ta seg videre til sluttspillet. 1-0 holder, men scorer italienerne ett mål, må Liverpool vinne kampen med minst to mål.