Arsenals nye yndling sendte Emirates til himmels

Arsenal hadde lenge problemer mot Huddersfield. Så kom redningen fra Lucas Torreira.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal - Huddersfield 1-0 (0-0)

​Se høydepunktene fra kampen øverst!

Arsenal hadde lenge problemer mot bunnlaget Huddersfield, men så kom redningen i deres nye yndling, Lucas Torreira.

– Det var en tøff kamp, som mange kamper, og i dag er det viktig fordi vi ikke hadde rytme, men vant likevel. Jeg er veldig glad for resultatet. Det var vanskelig for oss å få kontroll på kampen i dag, sier Arsenal manager Unai Emery til BBC Sport.

– Tålmodighet er nøkkelordet i dag. Jeg ønsket at vi skulle vinne tidligere, men vi behøvde å være tålmodig, legger Emery til.

Huddersfield manager David Wagner var skuffet over at poenget glapp helt på tampen, men kunne ta med seg flere positive ting fra lørdagens oppgjør.

– Det er åpenbart vanskelig å akseptere, men jeg kan se det positive. Spillerne ga Arsenal skikkelig kamp. Vi gjorde så mange ting rett og begrenset kvalitetene deres, sier Wagner til BBC Sport.

Sjansesløseri

Kampens første store sjanse kom til Arsenal etter knappe halvtimen spilt. Granit Xhaka serverte en flott ball til Pierre-Emerick Aubameyang som fikk skutt fra syv meter.

Den ballen var det nok mange som så i mål, men endte like utenfor høyre stolpe. En gigantisk mulighet til vertene.

Det tok ikke mange minuttene før det var Alexandre Lacazette sin tur til å brenne en stor mulighet. Helt alene ved straffemerket fikk spissen ballen i beina, men skled i avslutningsøyeblikket og sendte ballen milevis over mål.

Arsenal burde ledet med ett, kanskje også to mål etter den første halvtimen.

Annullering for Arsenal

Like før pause fikk Lacazette ballen i nettet, men målet ble annullert for offside. Det så ikke Arsenals angriper ut til å forstå mye av, men linjedommeren var sikker i sin sak.

I omgangens siste minutter viste Huddersfield seg fra sin farlige side. Alex Pritchard fikk skutt fra drøyt ti meter, men ballen gikk like over mål.

Den første omgangen endte målløst.

To straffesituasjoner - to kort for filming

Det skulle ikke stå på forsøkene til Arsenal i den andre omgangen, men det ville seg ikke helt for vertene. Huddersfield ble liggende å forsvare seg, men mye nesten holdt ikke til scoring for Arsenal den første halvtimen av omgangen.

Huddersfield var nok mest fornøyd etter de første 75 minuttene.

Så, ti minutter for full tid falt Matteo Guendouzi innefor 16-meteren. Arsenal-spilleren ropte på straffe, men dommer Paul Tierney dro heller opp det gule kortet for filming. Andre gangen i kampen at Arsenal ville ha straffe, men ble belønnet med gult kort. Første situasjonen var Shkodran Mustafi like før pause.

Seint, men godt for Arsenal

Det tok tid for Arsenal, men så satt den endelig for vertene. Pierre-Emerick Aubameyang fant Lucas Torreira som sendte Arsenal i ledelsen med et vakkert brassespark.

1-0 signert Arsenals nye yndling.

Flere mål ble det ikke, og Arsenal sikret tre poeng etter å ha slitt lenge mot Huddersfield.