Salah-hat trick i knusende seier: – Han er tilbake

Mohamed Salah scoret Premier League-mål nummer åtte, ni og ti for sesongen mot Bournemouth.

Salah-hat trick i knusende seier: – Han er tilbake

Mohamed Salah scoret Premier League-mål nummer åtte, ni og ti for sesongen mot Bournemouth.

Salah-hat trick i knusende seier: – Han er tilbake

Mohamed Salah scoret Premier League-mål nummer åtte, ni og ti for sesongen mot Bournemouth.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendraget i videovinduet øverst.

Bournemouth-Liverpool 0-4

Mohamed Salah virker å være tilbake i toppslag.

Forrige sesongs toppscorer i Premier League har hatt en noe treg sesongstart, men mot Bournemoth lørdag var han ustoppelig.

Delt toppscorer

Egyperen scoret hat trick i Liverpools overbevisende 4-0-seier borte mot Bournemouth.

Spesielt det siste målet var imponerende, hvor Salah driblet bort det som var av Bournemouth-forsvarere, inkludert keeper, før han trillet ballen i det åpne buret.

Angriperen har dermed scoret ti Premier League-mål hittil denne sesongen, og er delt toppscorer i ligaen med like mange mål som Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang.

– Han leker inn sitt tredje mål for dagen. Salah er så trygg og rolig og fin. Han er tilbake. Det får vi nesten si. Det er bare å ta av seg hatten for Mohamed Salah, sier TV 2s kommentator Simen Stamsø-Møller.

– Hvorfor smiler han ikke?

Mange la imidlertid merke til at Salah ikke virket spesielt glad etter sine tre scoringer.

– Hvorfor smiler han ikke? spurte TV 2s programleder Jan Henrik Børslid i PL-studioet.

– Hvis han fortsetter slik som dette så må bare Liverpool-fansen godta at han ikke smiler. Det er helt greit, altså, svarte fotballekspert Erik Thorstvedt.

Ga vekk bestemann-prisen til Milner

Salah virket imidlertid som en glad mann i møte med pressen etter kampen, og ga også bort bestemann-prisen til James Milner, som spilte sin 500. kamp i Premier League.

– Jeg vil ikke ta imot den. Han fortjener det. Han har hatt en fantastisk karriere. Jeg håper vi kan vinne noe sammen denne sesongen.

– Forventningene mine overfor meg selv er veldig høye. Og jeg vet at alle andre også har høye forventninger. Men som jeg har sagt før så er det viktigste at vi er på tabelltopp og at vi tar tre poeng, sier hat trick-helten selv til Sky Sports etter kampen.​

Seieren sendte Liverpool opp på foreløpig tabelltopp, ett poeng foran Manchester City som møter Chelsea i London lørdag kveld. Men manager Jürgen Klopp er ikke interessert i å prate om det.

– Jeg tror virkelig at den eneste måten å bli suksessfull på, er kun å fokusere på seg selv. Det er det vi prøver å gjøre, men det er ikke lett fordi alle spør oss om andre lag, og vi er ikke egentlig interessert i det, men vi er høflige og svarer, sier tyskeren til Sky Sports.

Scoret etter å ha vært i offside

Mohamed Salah sendte Liverpool i ledelsen etter 25 minutter. Roberto Firmino fyrte løs fra langt hold, men Asmir Begovic ga en livsfarlig retur.

En marginalt offside-plassert Salah hadde dermed en enkel jobb med å sette inn 1-0.

Feiringen til egypteren kunne også tyde på at han selv trodde målet skulle bli annullert.

– Det er helt klart offside. Om han er klar over det selv, vet jeg ikke, han har ofte noen merkelige feiringer, men offsiden er det ingen tvil om, sa TV 2s ekspert Erik Thorstvedt.

– Salah snur seg mot linjedommeren. Han har en feeling, sa Petter Myhre.

Bournemouth styrte kampen etter dette, men kom ikke nærmere enn en forskuslet sjanse på bakerste stolpe av Nathan Aké etter en corner.

Alisson kneet King i senk

Joshua King ble slått knockout på av Liverpools brasilianske sisteskanse Alisson like før pause.

En crosser fra James Milner ble tatt av vinden og Alisson kom ut fra streken i voldsomme klyv for å avverge. Han headet ballen unna i duell med King som ble liggende. Reprisen viste at Allison muligens var i overkant tøff med den norske landslagsspissen i den situasjonen, og at hjemmelaget kunne fått et straffespark.

– Keeperne er ofte beskyttet, men hva når de kommer ut slik? Kneet i brystet på King før han header unna, sa TV 2s kommentator Simen Stamsø-Møller.

King kom seg imidlertid raskt til hektene igjen, og fortsatte kampen.

Salah ble tomålsscorer

Kun tre minutter pause satt Salah sitt andre mål for dagen. En feil fra Steve Cook sendte ballen til Firmino som sendte Salah i gang.

Egypteren sto imot et stygt taklingsforsøk fra Steve Cook og satte ballen i mål via Nathan Aké. Det var angriperens niende mål for sesongen.

– Meget bra av Salah som først blir stemplet og forsøkt stoppet. ​​

Klønete selvmål

Liverpools nummer 11 var tydelig misfornøyd med behandlingen fra Cook og sendte et stygt blikk mot hjemmelagets forsvarer i stedet for å feire scoringen.

Og Cook kom i fokus tjue minutter før slutt. Midtstopperen var på etterskudd hele kampen og endte opp med å sette et Andy Robertson-innlegg i eget mål på ytterst klønete vis.

Salah-hat trick

Cook var igjen uheldig i det 77. minutt. Han strakk seg forgjeves etter et gjennomspill, men endte kun opp med å sende Salah alene med keeper. Salah beholdt roen, ventet ut og driblet målvakt og forsvarere, før han satte inn 4-0.

– Han leker inn 4-0. Det er bare å ta av seg hatten for Mohamed Salah, sa Stamsø-Møller.

Det ble også kampens siste mål.