Politiet pågrep fredag en person de mener står bak bomben som ble sendt til politistasjonen i Ski onsdag. Mannen ble pågrepet ved 15.30-tiden fredag ved Skedsmo senter.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Politiet pågrep fredag en person de mener står bak bomben som ble sendt til politistasjonen i Ski onsdag. Mannen ble pågrepet ved 15.30-tiden fredag ved Skedsmo senter. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Hagen, Fredrik

Bombesiktet mann fremstilles for fengsling

Mannen som er siktet for å ha sendt en skarp bombe til politihuset i Ski fremstilles for varetekstfengsling lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen, som er i 40-årene, er siktet for drapsforsøk etter å ha sendt en skarp bombe til politihuset i Ski onsdag. Han ble pågrepet i en politiaksjon ved Skedsmo senter i Akershus fredag.

Fengslingmøte starter i Halden tingrett lørdag kl 16.00.

Den siktede mannen har fått oppnevnt John Christian Elden som forsvarer. Ifølge Elden har ikke hans klient erkjent forholdet.

– Han har ikke samtykket til fengsling og mener seg forfulgt av politiet gjennom de siste ti årene, skriver Elden i en sms til NTB. Ved 13.30-tiden lørdag ettermiddag satt den siktede mannen i avhør, opplyser Elden.

Kjenning av politiet

Mannen er godt kjent av politiet fra tidligere, blant annet for trusler mot politi og domstol, opplyste Øst politidistrikt i en pressemelding fredag ettermiddag.

​– Navnet til vedkommende dukket tidlig opp i politiets etterforskning onsdag, og det ble satt inn store ressurser for å finne ham. Han ble pågrepet i en udramatisk aksjon ved Skedsmo senter i Akershus, skriver politiet.

Fredag kveld ble det gjennomført en stor politiaksjon med blant annet bombegruppa til stede, der politiet undersøkte mannens leilighet for å se om det kunne være sprengstoff der.

Det ble ikke gjort bombefunn på stedet.

Pågrepet i 2008

I 2008 ble den samme mannen pågrepet etter en hendelse der han i fire timer forskanset seg og truet med å sprenge seg selv og en bil i luften utenfor Lørenskog lensmannskontor. Han ble pågrepet, og i bilen fant politiet bensin, gassflasker og andre eksplosjonsfarlige kjemikalier.

Etter hendelsen i 2008 ble mannen undersøkt av rettspsykiatriske eksperter, som konkluderte med at han var tilregnelig.