Rundt EU-kvartalet i den belgiske hovedstaden hadde politiet satt opp piggtrådbarrikader lørdag formiddag, og både biler og gående ble nektet adgang til området som en forholdsregel.

Demonstrantene samlet seg i to distrikter i byen, Arts Lois og Porte de Namur, men det ble ikke meldt om tilfeller av vold.

I likhet med i Frankrike har belgisk politi anholdt folk som så mistenkelige ut eller hadde med seg mistenkelige gjenstander som en forholdsregel.

– Det har vært rundt 70 pågripelser etter rutinemessige kontroller vi har gjennomført som et preventivt tiltak, sier polititalskvinne Ilse Van De Keere til AFP.

Ifølge det belgiske nyhetsbyrået Belga var det også protester utenfor byen. En gruppe unge demonstranter blokkerte en motorvei som knytter Brussel til byen Rekkem i Flandern, nær grensa mot Frankrike. De satt også opp en barrikade nær Adinkerke, også nær grensa mot Frankrike, skriver Belga.

Også i forrige uke demonstrerte folk ikledd gule refleksvester i den belgiske hovedstaden. Da ble det satt fyr på to politibiler, og flere av de rundt 300 demonstrantene havnet i sammenstøt med politiet. 70 mennesker ble pågrepet.

(©NTB)