Dagen etter utbruddet: – Jeg liker å få det ut

Thorir Hergeirsson er frustrert over tidstyvene under EM. I går rant det over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til tross for at Norge vasket gulvet med Ungarn i den første av tre skjebnekamper i mellomspillet var landslagssjefen tydelig irritert da han møtte pressen etter kampen.

– Jeg er håndballtrener. Jeg er ikke treneren til journalistene, freste Hergeirsson på engelsk til en lokal delegat.

Lørdag har alle spillerene fått fri. Men den islandske sjefen måtte på jobb i dag. Til pressekorpset forklarte han situasjonen i går.

– Det var overraskende firkanta regler om hvor vi skulle oppholde oss etter kampen. Jeg opplevde at jeg jeg måtte være fire steder på en gang. Men det klarer jeg ikke. Jeg kan bare være et sted av gangen.

– Og da kommer det en liten geysir?

– Jada, jeg liker å få det ut, og bli ferdig med det, og nå smiler landslagssjefen.

Advarer mot tidstyver

Men bak utbruddet vil Hergeirsson formidle noe han synes er viktig. Etter hans mening spiser utenomsportslige oppgaver for han selv og spillerene opp tiden som skal brukes til trening. Han ønsker å beskytte spillerene sine.

– Det er sikker mange som sier, "det er bare sånn det er, Thorir. Dette må du finne deg i. Dette er utviklingen." Ja, det er mulig det sånn. Men jeg mener vi må ta diskusjonen nå. For det blir stadig mindre tid til trening og sport. Vi må diskutere dette nå om vi ikke skal forringe det sportslige produktet, sier islendingen.

Norge spiller neste kamp først tirsdag. I morgen kan Norges EM-skjebne langt på vei avgjøres når Nederland og Romania møtes i Nancy. En kamp Thorir Hergeirsson ikke prioriterer å se. Men mindre han er ferdig med alle søndagens arbeidsoppgaver.