SPANSK NEDTUR: Spania tapte og i sluttminuttene ble lagets stjernespiller Carmen Martín utvist.
SPANSK NEDTUR: Spania tapte og i sluttminuttene ble lagets stjernespiller Carmen Martín utvist. Foto: Bildbyrån

Norge fikk ikke hjelp: Tysk jubel mot Spania

Tyskland knuste Spania før pause og vant 29-23 i Norges EM-gruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spania - Tyskland 23-29 (9-17)

Resultatet kan vise seg lite gunstig for det norske laget som kom til hovedrunden uten poeng. Tyskland er nå oppe i fire poeng før kampene mot Nederland og Ungarn.

– Med det nivået Spania holder nå, så kan vi ikke håpe på poeng for Spania mot Tyskland. Så ærlige må vi være, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

De norske håndballjentene spiller sin første kamp i mellomspillet senere fredag kveld mot Ungarn. Norge må slå ungarerne, i tillegg til Nederland og Spania neste uke, om de skal ha håp om plass i semifinalen.

Nederland må også tape for Romania, mens Tyskland må tape én kamp.

De spanske keeperne hadde en elendig førsteomgang mot Tyskland, som gikk til pause med 17-9.

– Det var som forventet. Det er et spansk lag som røk så mye mot Ungarn (26-32) og som har vært gjennom et generasjonsskifte. Det er en svak spansk utgave, så det var ikke så veldig tvil. Tyskland stakk fra tidlig og hadde kontroll, sier Svele.

De første 30 minuttene avgjorde alt.

– Vi overrasket oss selv, for Spania er en tøff motstander. De er tålmodige offensivt, men vi spilte fantastisk i forsvar og fant alltid en måte å score på. Det var en strålende kamp i førsteomgang. Vi hadde problemer av andreomgang, men totalt sett er vi fornøyde, sier Henk Groener til TV3.

Spania var en stor skuffelse. Spanjolene ble helt avkledd i første halvdel av kampen.

Spania hevet seg etter pause og hadde et skudd i stolpen med fire mål bak. Det ble imidlertid aldri ordentlig spennende og Tyskland tok seieren i Nancy.

Carmen Martín, lagvenninne med Amanda Kurtovic i Bucuresti, fikk direkte rødt kort med fire minutter igjen for å ta kanten på sin side når hun hoppet inn i feltet. Martín ble også Spanias toppscorer med sju mål.

(©NTB/TV 2)