Lorentzen på pallen i Polen

Håvard Holmefjord Lorentzen noterte seg for to pallplasser på samme dag.

TILBAKE PÅ PALLEN: Håvard Holmefjord Lorentzen, her fra 1000 meteren under OL i Sør-Korea. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

På 500 meteren gikk nordmannen gikk ut i siste par, og gikk inn på 35,10 sekunder i Tomaszow Mazowiecki. Da var det klart at det ikke ble seier, men tiden holdt til en etterlengtet plass på pallen.

Holmefjord Loretzen kom i mål 0,27 sekunder bak den russiske vinneren, og 12 tideler bak japanske Ryohei Haga som ble nummer to.

Bjørn Magnussen ble nummer 15. på tiden 35,53. Han hadde tidligere på dagen gått 1000 meter i B-klassen, noe han til NRK sier at han merket på 500-meteren.

– Jeg er brukbart fornøyd. At jeg gikk 1000 meter tidligere i dag påvirker noe. Jeg har et par tideler å gå på når jeg ikke har 1000-meter i beina først, sa Magnussen.

Andre pallplass
​Men det var mer i vente for Lorentzen. Senere samme dag gikk han inn til en ny tredjeplass, denne gang på 1000 meter.

Med pallplassen ligger Lorentzen som nummer to i verdenscupen på 1000 meter sammenlagt. Han er 14 poeng bak nederlandske Kai Verbij.

Suverene Kulizjnikov gikk ut to heat foran Lorentzen og åpnet fornuftig med tiden 16,5. Neste runde gikk russeren på 25,3 og etter et virkelig støt gikk han inn til tiden 1,09,23.

Lorentzen åpnet med 16,8 i sitt heat med Verbij. Nederlenderen måtte virkelig jobbe for ikke å slippe taket til nordmannen, som passerte på 25,6 og la seg på 2.-plass bak Kulizjnikov.

På siste rundetid noterte Lorentzen 27,5 og ble forbigått av Verbij. Nordmannen endte til slutt på tredjeplass med tiden 1,10,07. Det var hele 0,83 sekunder bak vinneren. Verbij tok annenplassen med tiden 1,09,92.

Det var Lorentzens første pallplassering på 1000-meter denne sesongen.

Bøkko nummer 15
I kvinneklassen gikk Hege Bøkko inn til 15.-plass på sin 500 meter. Tiden 39,048 holdt til slutt til 15.-plass, 1,07 sekunder bak østerrikske Vanessa Herzog som vant.

– Det var litt trått. Jeg følte meg bra på oppvarmingen, men får det ikke helt ut i løp, sa Hege Bøkko til NRK etter løpet.

Herzog fikk beste tid i siste par og gikk i mål på 37,97, ett tidel foran russiske Olga Fatkulina. Daria Kachanova, også hun fra Russland, ble nummer tre, 0,32 bak Herzog.

Bøkko skal gå 1000 meter senere fredag. Det samme skal Ida Njåtun.

Norsk seier i B-gruppen

I B-gruppen vant Allan Dahl Johansson 100-meteren på tiden 1.10,92.

Han var 12/100 sekund foran kineseren Ning Zhongyan. Bjørn Magnussen ble nummer 19 med 1.12,27. Dermed kvalifiserte Johansson seg til A-gruppen på neste 1000 meter.

På 500 meter gikk Johann Jørgen Sæves på 35,69 i B-gruppen. Det holdt til 8.-plass. Henrik Fagerli Rukke ble nummer 10 med 35,75.

I kvinneklassen gikk Martine Ripsrud inn til 19.-plass på 500 meter med 40,81, mens Anne Gulbrandsen ble nummer 14 på 1000 meter med 1.20,36.