GODE MULIGHETER TIL AVANSEMENT: Norge blir seedet på nivå to og møter to antatt svakere motstandere i VM.
GODE MULIGHETER TIL AVANSEMENT: Norge blir seedet på nivå to og møter to antatt svakere motstandere i VM. Foto: Pedersen, Terje

Norge på 2. seedingsnivå i kvinnenes VM-trekning

Norge beholder 13.-plassen på FIFA-rankingen for kvinner og blir dermed seedet på nivå to i lørdagens VM-trekning i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge har tapt begge sine kamper etter at VM-plassen ble sikret i november og ville falt til tredje seedingsnivå om noen av de andre VM-klare nasjonene gikk forbi på rankingen, men verken Sør-Korea eller Kina bedret sin poengscore på årets siste ranking som ble offentliggjort fredag.

USA topper rankingen foran Tyskland, mens VM-vert Frankrike passerte England og inntok 3.-plassen. Canada og Australia er de to siste nasjonene som seedes på øverste nivå, mens Norge med plass på nivå 2 slipper å havne i gruppe med Nederland, Japan, Sverige, Brasil eller Spania.

13.-plass på rankingen holder til nivå to fordi en av nasjonene som er foran på listen (Nord-Korea) ikke er kvalifisert for VM.

Slik blir seedingsnivåene lørdag:

Nivå 1: Frankrike (vertsland), USA, Tyskland, England, Canada, Australia.

Nivå 2: Nederland, Japan, Sverige, Brasil, Spania, Norge.

Nivå 3: Sør-Korea, Kina, Italia, New Zealand, Skottland, Thailand.

Nivå 4: Argentina, Chile, Nigeria, Kamerun, Jamaica, Sør-Afrika.

Det kan ikke være flere enn to europeiske lag i noen gruppe, og ikke flere enn ett lag fra noen av de andre kontinentene. De to beste i hver av de seks gruppene og fire beste treerne går til åttedelsfinaler i VM.

(©NTB)