FRANSK LEKESTUE: Estelle Nze Minko ble Frankrikes toppscorer.
FRANSK LEKESTUE: Estelle Nze Minko ble Frankrikes toppscorer. Foto: Bildbyrån

Frankrike smadret Danmark: – Den største gullfavoritten

De franske verdensmesterne med maktdemonstrasjon mot Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark - Frankrike 23-29 (11-17)

Danmark var sjanseløse mot vertsnasjon Frankrike, som knuste danskene 29-23.

Da danskenes landslagssjef fikk spørsmål av dansk TV 2 om hva de lærte etter denne kampen, så han rødt.

– Hva faen er det for et spørsmål? Vi lærte da ikke noe fra en slik kamp. Kom an. Still et ordentlig spørsmål, svarte Klavs Bruun Jørgensen, ifølge danske BT.

Nå forklarer han hva som var bakgrunnen for utbruddet.

– Det var ikke fordi jeg brydde meg om dem (spørsmålene, journ. anm). Jeg hadde for det første svart på dem én gang. I tillegg synes jeg det ble litt for mye følelsesporno, og det gidder jeg ikke like etter en kamp der jeg selvfølgelig er megaskuffet over at vi ikke var bedre, sier den danske landslagssjefen, ifølge BT.

– Største gullfavoritt

Etter kampen utropes de regjerende verdensmesterne til store favoritter til å gå hele veien.

– Med Amandine Leynaud i festform, hjemmepublikum i ryggen, sitt sedvanlige geniale motspill i forsvar og et mye bedre utviklet, eksplosivt angrepsspill enn tidligere, er Frankrike foreløpig den største gullfavoritten i EM, skriver TV 2s håndballekspert Randi Gustad på Twitter.

Mens keeper Leynaud spilte en stor kamp mellom stengene, var Frankrike strålende i kontringsspillet og dro tidlig fra danskene.

– Frankrike kunne nærmest gjøre som de ville og fikk mange kontringsmål på grunn av våre mange tekniske feil, sier veteranen Rikke Skov til dansk TV 2.

Danskene fulgte Frankrike til 4-4, men da var det i praksis over for Danmark. Til pause ledet de franske jentene hele 17-11.

– Det har vært overkjøring. De har vært som å sitte på TGV-toget i Frankrike og dundre av gårde i 240 kilometer i timen, kommenterte tidligere landslagsmålvakt og TV3-ekspert Frode Scheie etter førsteomgang.

Estelle Nze Minko ble Frankrikes toppscorer med seks mål.

Møter Sverige og Serbia

Overkjørselen fortsatte etter pause og Frankrike tok en 29-23-seier, som betyr at Frankrike nå er oppe på fire poeng i gruppe to i mellomspillet.

Frankrike møter Sverige og Serbia senere i hovedrunden.

Danmark står med to poeng på tre kamper i hovedrunden. Neste motstander er Russland, trolig EMs mest kapable lag. Så Danmark ser absolutt ikke ut til å komme seg til semifinale. Siste lag ut for danskene er Montenegro.

Norge spiller i den andre gruppen, men er i alvorlig trøbbel med tanke på plass i semifinalen etter å kommet inn i mellomspillet uten poeng. I den samme gruppen har både Nederland og Romania fire poeng.