Thriller mellom United og Arsenal: – Et herlig kaos

Poengdeling på Old Trafford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Arsenal 2-2 (1-1)

Se 2-2 høydepunktene fra kampen øverst!

Onsdagens oppgjør var en svært viktig kamp for både Manchester United og Arsenal, noe begge lag viste til de grader.

– Et herlig kaos, var oppsummeringen til TV 2s kommentator Petter Myhre da det sto på som verst.

Arsenal i føringen

Det tok litt tid før kampen tok seg opp, men når den først gjorde det var det i høygir.

United startet klart best og kontrollerte det første kvarteret. Arsenal kom imidlertid mer med etter hvert, og hjemmelaget ble spilt lave.

– De får ikke de bruddene som de fikk i starten, sier kommentator Myhre.

Det fikk derimot Arsenal, og etter 26 minutter var ballen i nettet for gjestene.

Shkodran Mustafi headet mot mål etter en corner, en heading som så enkel ut for David de Gea. Men målvakten fikk ikke kontroll, men Ander Herrera så ut til å redde på strek.

Dommer Marriner mente derimot at ballen hadde vært innenfor, og signaliserte for mål. Dermed sto det, på marginalt vis, 1-0 til Arsenal.

– Nå er jeg spent på responsen til Manchester United, sier kommentator Myhre.

United utlikning og kort-fest

Responsen kom som bestilt, for korte fire minutter senere sto det 1-1 på Old Trafford. Herrera sendte ballen inn foran mål og der ventet Anthony Martial, som serverte en knallhard utlikning.

– Martial sender Old Trafford rett til værs! Den eneste i rødt med jernansikt er José Mourinho. Smilene flyr rundt på resten av stadion, utbryter Myhre.

Giret var satt i sjette, og der ville det være resten av omgangen.

I løpet av fem minutter delte dommer Marriner ut fem (!) gule kort. Det var med andre ord en heltent stemning på Old Trafford.

Flere kort ble det ikke de første 45 minuttene, selv om Uniteds Marcos Rojo var farlig nære det røde da han klippet ned Matteo Guendouzi med knottene først. Rojo slapp unna denne gang.

Flere mål ble det heller ikke, og lagene gikk til pause på 1-1.

To raske scoringer

Etter pause var det igjen United som tok tak i kampen. Men det skulle vise seg å bli reprise fra første omgang, for det var Arsenal som gikk opp i ledelsen.

I et virvar av taklinger klarte Alexandre Lacazette å få ballen i mål i det 68. minutt. Spissen ble liggende nede etter scoringen, men kom seg på beina. Heldigvis for Arsenal, som hadde brukt alle byttene sine.

Men gleden ble kortvarig for Arsenal. Svært kortvarig. I noen sekunder fikk Arsenal nyte ledelsen før United utliknet for andre gang i kampen.

United pumpet ballen oppover rett fra avspark, og etter forsvarsvikt hos Arsenal fikk Jesse Lingard ballen i nettet. 2-2 og like langt med 20 minutter igjen på klokken.

Annullering på overtid

Tempoet holdt seg høyt mot slutten og begge lag hadde sjanse etter sjanse til å gå i ledelsen.

Så valgte Lacazette å heade ballen ut av hånden til de Gea som sto rolig med ballen, før han satte ballen i mål. Det målet ble annullert.

– Det gikk kanskje på 80-tallet, men det går ikke i dag, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt om hendelsen i studio etter kampen.

Kaoset ville ingen ende ta.

Mindre kaos ble det ikke da Henrikh Mkhitaryan fikk ballen i nettet for Arsenal i det klokken slo 90 minutter, men linjedommeren viftet med flagget. Offside og lettelse for United-fansen.

Kaoskvelden endte 2-2 og poengdeling for United og Arsenal.