Chelsea snublet - Wolves snudde kampen i løpet av fire magiske minutter

Wolves satte en stopper for egen marerittrekke, og sørget samtidig for at Chelsea sakker akterut helt i toppen av Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i vinduet øverst.

Wolverhampton-Chelsea 2-1

Chelsea var avhengige av tre poeng borte mot Wolverhampton for å henge med de andre topplagene i Premier League onsdag, men snublet på Molineux.

Ruben Loftus-Cheek gav de blå ledelsen i 1. omgang med et skudd som gikk via hodet til Wolves-kaptein Conor Coady, men etter hvilen snudde vertene det hele på fem minutter.

Først satte Raùl Jimenez inn 1-1-scoringen, før Diego Jota fikk stå for åpent mål og avgjøre oppgjøret like etterpå. Dermed stanset Wolves' rekke med kamper uten seier på seks, mens Chelsea altså fikk et skudd for baugen.

– Det er veldig overraskende, men de har hatt en veldig tøff periode nå. Jeg tror det skal gå veldig fint med dem utover i sesongen, sier TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller etter kampslutt.

Wolves-kapteinen uheldig da Chelsea tok ledelsen
​Chelsea startet best, selv uten sentrale spillere som Jorginho og David Luiz som ble hvilt, og 1-0-målet kom da Ruben Loftus-Cheek dro seg innover og løsnet skudd fra like utenfor 16-meteren. Avslutningen hadde retning mot mål, men det var vertenes Conor Coadys inngrepen som førte til at det ble scoring.

Den tidligere reservelagskapteinen til Liverpool - som i sin tid på Anfield ble spådd å gå i Steven Gerrards fotspor - forsøkte å avverge med hodet, men endte opp med å stange ballen utagbart i nettet bak Rui Patricio. Wolves-kapteinen skled ned på gresset i fortvilelse etter baklengsmålet.

Scoringen, som Loftus-Cheek ble kreditert, var også den eneste før pause på Molineux, selv om både langskuddsfoten til Alvaro Morata og et par farligheter fra Willian kunne sørget for flere scoringer for de blå.

Like etter hvilen var det nærmest utrolig at ikke Morata doblet ledelsen, da Loftus-Cheek slo inn fra venstre og de fleste trodde spanjolen skulle putte ballen i det tomme målet. I stedet skled Willy Boly inn i beina på ham, og fikk hindret baklengsmålet. Reprisene viste at forsvareren kanskje kunne pådratt seg straffespark i situasjonen, men dommer Jon Moss lot fløyten forbli ubrukt.

Wolves snudde kampen på drøyt fire minutter
Snaue kvarteret senere skulle Wolves snu kampen. Først gjorde Morgan Gibbs-White forarbeidet og foret Raúl Jimenez i bakrommet like før timen var spilt. Spissen tok med seg ballen perfekt, før han deretter overlistet Kepa med en knallhard variant.

Fire minutter senere satte vertene sitt andre, da Diogo Jota fikk helt fritt spillerom på bakerste stolpe. Matt Dohertys forarbeid var flott, og backens innlegg bak Chelsea-forsvaret ble for godt til å hanskes med for gjestene. Dermed hadde ulvene snudd kampen i løpet av fire minutter og 17 sekunder, og det via sesongens første scoring fra en av de som var mest sentrale i opprykket forrige sesong.

– Jota var så god i Championship da de rykket opp forrige sesong, men som først her i kveld egentlig starter sesongen sin i Premier League for alvor. Han var veldig, veldig delaktig i at Wolverhampton rykket opp, sier Simen Stamsø Møller etter kampslutt.

– Hvis du er slurvete i Premier League, så må du betale prisen for det
De to scoringene var aldri noe Chelsea klarte å svare på, til tross for at både Mateo Kovacic, Pedro og Olivier Giroud ble satt inn for et b-preget mannskap i sluttminuttene, og dermed gikk de blå på sitt andre tap på tre kamper.

– Vi var slurvete som lag. Hvis du er slurvete i Premier League, så må du betale prisen for det. Det var det som skjedde i dag, sier Chelsea-målscorer Ruben Loftus-Cheek etter kampslutt.

Han ville imidlertid ikke skylde på det at laget gjorde fem endringer fra forrige kamp i Premier League.

– Nei. Vi trener hver dag som et lag, og vi bør forvente å spille bra uansett hvem som spiller, sier unggutten.

Avstanden til serieleder Manchester City er nå på ti poeng, mens de også forbigås av Tottenham og er nummer fire i Premier League etter 15 runder. Nå er Maurizio Sarris mannskap to poeng bak byrivalen, men de er foran Arsenal på målforskjell etter sistnevntes 2-2-resultat på Old Trafford mot Manchester United.