NY SJEF FOR MOHAMED ELYOUNOUSSI: Ralph Hasenhüttl tar over Southampton på torsdag.
NY SJEF FOR MOHAMED ELYOUNOUSSI: Ralph Hasenhüttl tar over Southampton på torsdag.

Østerriker tar over Mois Southampton

Ralph Hasenhüttl er Southamptons nye manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton bekrefter at Ralph Hasenhüttl (51) er klubbens nye manager.

– Det er veldig bra for «Moi», mener TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Han tror fotballen østerrikeren spiller vil passe bra for den driblesterke nordmannen.

– «Moi» er blitt vant til å forholde seg til nye ting i det siste, så nye omgivelser og fjes blir ikke noe problem for ham, spår Stamsø-Møller.

– Jeg synes han har vært god i Southampton. Jeg tror han blir enda bedre under en manager med en stil som setter ham opp i gode situasjoner oftere. Jeg er av den oppfatningen at han er den norske spilleren akkurat nå som har det høyeste toppnivået. Jeg er stor fan, og håper og tror dette kan være bra for ham, følger TV 2s fotballekspert opp.

Hasenhüttl har tidligere vært trener i RB Leipzig. Han forlot den tyske klubben i mai 2018. Han ledet RB Leipzig til 2. plass i klubbens aller første sesong i Bundesliga. Det skjedde i 2016/17-sesongen.

Østerrikeren har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2021. Hasenhüttl tar over som manager på torsdag.

– Vi har vært klar over Ralph siden han jobbet i FC Ingolstadt. Der viste han de kvalitetene vi mener vi trenger i denne klubben. Han har siden utviklet egenskapene sine i Bundesliga med en progressiv og ambisiøs klubb som RB Leipzig.

– Med en gang vi møttes ble det klart at Ralphs entusiasme for fotball var smittende og at han hadde sulten som skal til for en utfordrende jobb i Premier League, sier styreformann Ralph Krueger.

Hasenhüttl tar over etter Mark Hughes, som fikk sparken ettter 2-2-kampen mot Manchester United forrige helg.

Southampton ligger på 18. plass med ni poeng etter 14 serierunder. Klubben har kun vunnet én Premier League-kamp denne sesongen.

I kveld spiller Southampton borte mot Tottenham.