DRAPSVÅPENET: Den 31 år gamle mannen ble drept med 23 slag mot hodet og nakken. Drapsvåpenet var denne vektmanualen, som han også selv skal ha brukt som slagvåpen tidligere samme dag. Foto: Politiet
DRAPSVÅPENET: Den 31 år gamle mannen ble drept med 23 slag mot hodet og nakken. Drapsvåpenet var denne vektmanualen, som han også selv skal ha brukt som slagvåpen tidligere samme dag. Foto: Politiet

Krever 13 og 14 års fengsel etter drap med vektstang

Påtalemyndigheten har bedt om at 34-åringen og 29-åringen som er tiltalt for MC-drapet i Asker i fjor, dømmes til henholdsvis 13 og 14 års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde 22. januar i fjor. Omkring klokken 21.15 banket de to tiltalte, som på denne tiden tilhørte MC-klubben Rock Machine, på døren til en 31 år gammel mann på Vettre i Asker.

31-åringen hadde kort tid i forveien meldt seg ut av MC-klubben, men han nektet å betale utmeldingsgebyret på 2000 dollar.

Uenigheten hadde ført til en konflikt der 31-åringen truet flere av MC-klubbens medlemmer.

Les også: Kalte tiltalte «horeunger» timer før drapet.

Ber om 13 og 14 år

Inne i leiligheten ble avhopperen slått til døde med en vektmanual. De to drapstiltalte har forklart i retten at 31-åringen angrep først.

De to nekter begge straffskyld for drap, og hevder de aldri hadde til hensikt å drepe.

Onsdag la aktor, statsadvokat Carl Fredrik Fari, ned sin påstand om straff for de to drapstiltalte mennene på 34 og 29 år. Han ber om at de dømmes til henholdsvis 13 og 14 års fengsel for drap.

Påtalemyndigheten mener at det foreligger flere skjerpende omstendigheter i saken.

– Streng påstand

Aktor mener at drapet er begått på en særlig graverende måte gjennom den omfattende volden som er brukt. De mener også at det er skjerpende at drapet er begått av to personer i avdødes eget hjem.

Mennenes forsvarere, Mette Yvonne Larsen og Johannes Wegner Mæland, mener begge det riktige vil være å dømme dem for grov kroppsskade.

– Vi mener det er en streng påstand, men vårt hovedfokus er at vi mener det ikke er grunnlag for å dømme for drap, men for grov kroppsskade, sier 29-åringens forsvarer Johannes Wegner Mæland til TV 2.

– At han som faktisk har utført drapet, og som ikke har forklart seg om handlingen, bare skal ha ett år mer, mener vi er veldig overraskende og helt feil. Aktoratet glemmer høyesteretts antydning om at den som bidrar til å oppklare et drap, skal ha betydelig strafferabatt. De oppfordrer til at tiltalte ikke skal samarbeide med politiet, forteller advokat Mette Yvonne Larsen, forsvarer for den drapstiltalte 34-åringen.