Lett fisk i en fei!

Mesterkokk Bent Stiansen lager ovnsbakt torskefilet med baconsmør og rotmos, og pannedampet skrei med løk, tomat, eple og basilikum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Wenches fravær stepper mesterkokken Bent Stiansen inn. Han lager to fiskeretter, som alle får til!

Ovnsbakt torskefilet med baconsmør og rotmos

4 personer

  • 700-800 g torskefilet skinn og benfri
  • 100 g smør
  • 100 g bacon
  • 1 ts salt
  • kvernet pepper
  • 2 ss hakket flatpersille

Varm en ovn til 210 grader varmluft.

Del fiskefileten i 8 biter ca 100 g pr. bit og legg i en ildfast form.

Varm en stekepanne og smelt smøret. Del bacon i mindre biter og stek det lysebrunt i smøret.

Salte og pepre fisken og hell over stekt bacon og smør.

Bak fisken i ovnen ved 210 grader varmluft i 8 minutter.

Serveres nystekt og varm med rotmos.

Dryss gjerne med hakket flatpersille ved servering.

Rotmos

OVNSBAKT TORSK: Enkel å lage og smaker nydelig! Foto: TV 2
OVNSBAKT TORSK: Enkel å lage og smaker nydelig! Foto: TV 2
  • 400 g kålrot
  • 200 g gulrot
  • 200 g potet
  • 4 ss smør
  • 2 ts salt
  • 6 drag hvit pepperkvern

Skrell kålrot, gulrot og potet og del i grove terninger.

Ha de i en kjele og fyll på med vann til vannet dekker grønnsakene.

Kok under lokk i 20 minutter til grønnsakene er møre. Sil av vannet.

Kjør til puré sammen med smør, salt og pepper. Bruk gjerne en stavmikser, puréstamper, visp eller food prossessor.

Pannedampet skrei med løk, tomat, eple og basilikum

4 personer

  • ½ dl olivenolje
  • 2 dl løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl cherrytomat, delt i to
  • 1 eple, gjerne grønt og syrlig
  • 2 dl eplemost
  • 1 ts salt
  • kvernet pepper
  • 700/800 g torskefilet, skinn og benfri
  • 1 ts salt
  • kvernet pepper
  • ½ potte basilikum

Varm en stekepanne med olivenolje og tilsett grovhakket hvitløk og løk.

Fres i ett minutt og tilsett eple i terninger, eplemost, salt og pepper.

Del fisken i 8 like store biter. Salt og pepre dem og legg i pannen med grønnsakssausen.

Sett på lokk og småkok/damp fisken i 5 minutter.

Fisken overhelles basilikumblader og serveres nydampet og rykende varm med mandelpotetmos.

Mandelpotetmos

  • 500 g mandelpoteter
  • 7 dl vann
  • 2 ss smør
  • 1 ½ dl melk
  • 2 ss fløte
  • 1 ½ ts salt
  • 4 drag hvit pepperkvern

Skrell mandelpotetene og del de i en cm. tykke skiver

Ha potetskivene i en kjele og tilsett vann.

Kok de i ca 10 minutter til potetene er møre.

Sil av vannet og ha i smør, melk, fløte, salt og pepper og kok opp.

Kjør alt med en stavmikser til en fin og glatt potetmos.

PANNEDAMPET SKREI: Ha alle ingrediensene i en panne og damp! Foto: TV 2
PANNEDAMPET SKREI: Ha alle ingrediensene i en panne og damp! Foto: TV 2