Andre generasjon XC90 var først ut av de
Andre generasjon XC90 var først ut av de "nye" Volvoene. Den ble umiddelbart en stor suksess og har også sørget for solide marginer for svenskene.

Nå kan svenskene glise hele veien til banken

Global salgsrekord etter tidenes modelloffensiv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske bilprodusenten Volvo har vært gjennom litt av en reise de siste årene. Etter at de ble solgte fra Ford til kinesiske Geely har det virkelig blitt nye tider hos Volvo.

Under sin nye eier har de på mange måter startet på nytt. Store summer har blitt investert i teknologi og to helt nye bilplattformer.

Andre generasjon XC90 var først ut blant de helt nye Volvoene. Siden har modellene kommet som perler på en snor: V90/S90, XC60, V60/S60 og XC40 – alle helt nye.

Global salgsrekord

Da Geely overtok var ambisjonen klar: Volvo måtte ta steget opp til premiummerkene. Uten det ville det bli svært vanskelig å fortsette å bygge biler i Sverige, i relativt lave volumer.

Det har de klart, samtidig som salget har økt kraftig. Nå har Volvo akkurat rapportert en ny global salgsrekord.

Volvo Cars har solgt 582,096 biler i perioden januar til og med november 2018. Det er en økning på 13,5 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor, da det ble solgt 513.055 biler på verdensbasis. Det er et ekstra solid tall på bakgrunn av usikkerhet og fallende salg i flere europeiske markeder, samtidig som handelskrigen mellom USA og Kina også rammer bilbransjen.

Kjøpte Volvo – nå kommer de også med nytt billigmerke

Denne er like rundt hjørnet: Nye Volvo V60 i ladbar hybridutgave. Her har vi tatt bilde av den under lanseringen av
Denne er like rundt hjørnet: Nye Volvo V60 i ladbar hybridutgave. Her har vi tatt bilde av den under lanseringen av "vanlig" V60 i Spania.

XC60 er bestselger

Med denne økningen har Volvo allerede i november slått fjorårets rekord som til slutt endte på 571,577 solgte biler, for 2017 som helhet.

Det går bra for Volvo i alle viktige markeder. Mye av veksten skyldes også sterkt SUV-salg, der Volvo nå har tre modeller etter introduksjonen av minstemann XC40.

Familie-SUVen XC60 er Volvos mest solgte modell så langt i år med 171.178 eksemplarer, etterfulgt av XC90 som har gått unna i 85.159 eksemplarer. Deretter følger V40/V40 Cross Country med 70.875 biler.

Denne ble 150.000 kroner rimeligere

Volvo har hatt stor suksess med sine Cross Country-utgaver. Det funker på minstemann V40 også.
Volvo har hatt stor suksess med sine Cross Country-utgaver. Det funker på minstemann V40 også.

På femteplass i Norge

V40 er for øvrig nå den eneste modellen fra Volvo som er med fra Ford-tiden. At den fortsatt selger så bra, er imponerende. Nykommeren XC40 har på sin side solgt 67.104 eksemplarer.

I Norge er Volvo-salget så langt i år nesten nøyaktig på nivå med fjoråret. Volvo har solgt 10.076 biler, de er med det Norges femte største personbilmerke. Her hjemme er XC60 nå bestselgeren, etterfulgt av V90. Det er ventet at salget av XC40 vil skyte fart når den om ikke lenge også kommer som ladbar hybrid.

Her viser Volvo fram ladbar XC40 for første gang

XC40 er Volvos minste SUV. Så langt har du bare fått den med bensin- og dieselmotorer, men straks kommer den også i ladbar utgave.
XC40 er Volvos minste SUV. Så langt har du bare fått den med bensin- og dieselmotorer, men straks kommer den også i ladbar utgave.

Video: Se hva Volvo har funnet på i taket