TILLITSFULL: Mads og kompisene hans satt helt stille, og til slutt kom reinsdyrkalven ganske nærme. Foto: Mads Nordsveen/Instagram
TILLITSFULL: Mads og kompisene hans satt helt stille, og til slutt kom reinsdyrkalven ganske nærme. Foto: Mads Nordsveen/Instagram

Mads' bilder av den hvite reinsdyrkalven går verden rundt

– Utrolig gøy å få dele bildene mine, sier Mads Nordsveen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mads forteller at bildene ble tatt utenfor Tromsø. Mandag la han bildene ut på Instagram, og plutselig er den hvite reinsdyrkalven «overalt»: BBC, Daily Mail, Lad Bible og People Magazine, for å nevne noen, har trykket Mads' bilder.

– Utrolig kult at bildene har gått skikkelig viralt etter at jeg la de ut på Instagram. Det var Daily Mail i England som først postet, og etter det har det tatt helt av, skriver Mads Nordsveen i en epost til TV 2.

Han forteller at han var sammen med noen kompiser i Tromsø og på Senja for å ta landskapsbilder. Den siste dagen var gjengen på en utflukt i regi av et reinsdyrsenter, og da fikk Mads øye på den hvite kalven.

– Samefolket fortalte oss at disse hvite dyrene er så unike at de i samisk tradisjon bringer lykke. Kalven virket litt redd i starten, men vi satt helt stille og var veldig rolige, og etter hvert kom den ganske nærme, forklarer Nordsveen.

Han driver flere Instagram-kontoer, men sier oppmerksomhet ikke er så viktig for ham. Likevel synes han det er moro at disse bildene når ut til så mange.

– Kanskje det åpner noen nye dører, undrer Nordsveen.