PROFIL: I fraværet av Ada Hegerberg har Guro Reiten vokst seg fram til å bli en av Martin Sjögrens største profiler på det norske landslaget. Nå håper Reiten at barndomsvenninna kan røyke fredspipe med landslagsledelsen slik at hun igjen kan spille med flagget på brystet.
PROFIL: I fraværet av Ada Hegerberg har Guro Reiten vokst seg fram til å bli en av Martin Sjögrens største profiler på det norske landslaget. Nå håper Reiten at barndomsvenninna kan røyke fredspipe med landslagsledelsen slik at hun igjen kan spille med flagget på brystet. Foto: Roald, Berit

Ønsker Hegerberg tilbake på landslaget: – Vi har ikke vært smålige

Guro Reiten hyller Ada Hegerberg etter Gullballen-kåringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LSK-profil Guro Reiten (24) hyller Ballon d’Or-vinner Ada Hegerberg som et stort forbilde – og håper barndomsvenninnen en dag vender tilbake til det norske landslaget.

Det sier Reiten dagen etter at Ada Hegerberg hentet hjem Gullballen på en storstilt prisutdeling i Frankrike.

– Det er jo utrolig stort og imponerende det Ada har fått til. Det er vanvittig artig. Og så er det på tide at prisen deles ut til en kvinnelig fotballspiller. Ada er et stort forbilde og en inspirasjon for veldig mange i Norge og resten av verden. Det er bare å hylle den prestasjonen, sier Guro Reiten til TV 2 Sporten.

De siste månedene har det definitivt stormet rundt gullballvinner Hegerberg, som i august i fjor offentliggjorde at hun ikke lenger ønsket å spille på det norske landslaget i kjølvannet av et skuffende EM-sluttspill.

Reiten håper at toget ikke er gått for all framtid.

– Det er synd at det er blitt sånn. Jeg håper jo at det kanskje forandres en dag. Men akkurat det er det nok kun Ada selv som kan svare på, understreker Reiten.

– Synes ikke vi har vært smålig

Det sier LSKs stjernespiller vel vitende om at det etter Hegerbergs Norge-nei har virket som om forholdet mellom flere av landslagsspillerne og Hegerberg selv har vært lite harmonisk.

I september skrev TV 2 at Hegerberg slettet flere av sine tidligere landslagsvenninnner fra Facebook og Instagram.

Da «Årets lag» i norsk fotball nylig ble stemt fram av spillerne selv, ble ikke Hegerberg funnet verdig en plass på laget.

Overfor TV 2 bekreftet landslagssjef Martin Sjögren tirsdag at det er ulike meninger om Hegerberg i spillergruppen.

Samtidig skrev VG at ingen av de norske landslagsspillerne hadde gratulert Hegerberg offentlig.

– Selv sendte jeg melding privat både før og etter den prisutdelingen. Jeg har ikke publisert noe offentlig, nei, men jeg føler jo egentlig at det er mer hyggelig med en privat melding, sier Reiten.

– Har du likevel forståelse for at enkelte kan oppfatte landslagsjentene som litt smålige?

– Nei, jeg synes ikke vi har vært smålige. Jeg vet at flere andre landslagsspillere også har sendt henne egen privat gratulasjonsmelding, men jeg kan skjønne at det kan oppfattes som smålig dersom man kun legger til grunn det som står i sosiale medier, sier Reiten.

– Hun ble jo ikke engang tatt ut på årets lag...?

– Det blir vanskelig for meg å kommentere siden jeg ikke vet hva andre har stemt eller hva som er lagt til grunn for deres meldinger. Det eneste jeg kan si til det, er at prisen i går viser hvor høyt Ada verdsettes, svarer hun.

– Ada må ønske det selv

I fraværet av Hegerberg har Reiten – som sist helg ble den store cupfinalehelten med to tidlige cupmål mot Sandviken – vært en av de store profilene i norsk kvinnefotball.

Likevel vil Reiten mer enn gjerne dele på oppmerksomheten med Hegerberg på det norske landslaget om fredspipen etter hvert røykes. Samtidig påpeker Reiten at lysten til Ada Hegerberg må være der.

– Det er jo Adas valg – og ingen kan tvinges til å spille på landslaget. Jeg ønsker selvsagt at vi stiller med de beste spillerne, men samtidig må du ha lyst til å være med. Veldig mange har lyst til å spille på landslaget. Selv er jeg veldig takknemlig som får lov å ha på meg landslagsdrakta. Det er synd at Ada ikke synes det, sier LSK Kvinner-stjernen.

Hegerberg ga seg på landslaget etter et svakt EM-sluttspill i fjor. Reiten mener at man har tatt lærdom i ettertid.

– Ada kom vel med en liste med ting hun mente vi burde gjøre noe med. Så må jeg jo si at ingen var fornøyd med prestasjonen vi gjorde under EM. Vi hadde vår egen evaluering og ting vi skulle jobbe med. Det har vi gjort gjennom dennne VM-kvalifiseringen, og det resulterte jo i en VM-billett som jo var målet vårt, påpeker hun.

Husker du denne fra Guro Reiten? LSK-spilleren scoret fra midtbanen da LSK knuste rivalen: