FARMEN-FINALEN:

Karianne tok tredjeplassen i Farmen: – De andre hadde en fordel

GRUE (TV 2): Farmen-finaleplassen glapp for Karianne Sissener Amundsen (28).

I søndagens finalesending av Farmen 2018 tok Kjetil Nørstebø (28) første finaleplass i en konkurranse i smiing.

Deretter var det vinn eller forsvinn for de to andre semifinalistene Tonje Frøystad Garvik (29) og Karianne Sissener Amundsen (28).

Den avgjørende øvelsen var melkespannholding.

– De første to og et halvt-tre minuttene gikk det veldig fint. Jeg fokuserte på et punkt på låven, fikk tunnelsyn og gjentok: «Pappa, jeg skal gjøre deg stolt» inni meg, forteller Karianne til TV 2 like etter at konkurransen var over.

Se intervjuet med Karianne i videoen i toppen av saken.

Mistet følelsen i armene

Etter at tre minutter var gått, fikk hun imidlertid problemer. 28-åringen forteller at de neste minuttene var ekstremt smertefulle.

– Til slutt har jeg ikke følelse i armene lenger, samtidig som smertene pulserer. Så idet Gaute ber meg om å rette ut venstrearmen min, tror jeg at jeg har gjort det, sier hun.

Armen ville ikke lystre, og etter at Gaute hadde gjentatt beskjeden tre ganger, måtte Karianne gi tapt.

– Da var det gjort. Det var selvfølgelig surt å måtte sette ned de spannene, men da slapp jeg smerten i hvert fall, sier Karianne.

Kampen varte i fem minutter og åtte sekunder før Karianne måtte slippe ned armene og seieren gikk til Tonje.

I SMIA: Karianne klarte ikke å kjempe seg videre fra den første semifinalen i smiing. Foto: Alex Iversen/TV 2
I SMIA: Karianne klarte ikke å kjempe seg videre fra den første semifinalen i smiing. Foto: Alex Iversen/TV 2

– Hadde en fordel

28-åringen mener at Kjetil og Tonje hadde en fordel i de to semifinalene.

– Det var grenene i semifinalene som felte meg. Konkurranseinstinktet og innsatsen var der, men de andre var rett og slett bedre, sier Karianne.

– Vi visste at Kjetil kom til å vinne i smiingen. Han var kongen av smiing på Farmen og har smidd mye før, legger hun til.

Karianne mener at melkespann var Tonje sin favorittgren.

– Tonje hadde definitivt en fordel i melkespann. Det er en ærlig sak. Hun ville valgt melkespann hvis hun hadde kommet i tvekamp. Det er hennes gren. Hun er superutholdende, og det er det hun trener, mens jeg trener eksplosivt, forklarer Karianne.

TAPTE: Karianne er ute av Farmen etter at Kjetil vant konkurransen i smiing og Tonje vant konkurransen i melkespann. Foto: Alex Iversen/TV 2
TAPTE: Karianne er ute av Farmen etter at Kjetil vant konkurransen i smiing og Tonje vant konkurransen i melkespann. Foto: Alex Iversen/TV 2

– Kunne briljert i finalen

Hun uttrykker til TV 2 at hun likevel er svært fornøyd med å ha tatt en tredjeplass i Farmen. Da særlig fordi hun kom inn som en av utfordrerne i uke fem.

Det er ifølge Karianne ingen planlagt taktikk som har tatt henne til finaleuka, men hun har likevel vært bevisst på å ikke stikke seg fram for mye, og hun har sørget for at hennes fysiske styrke og kunnskapsnivå har gått litt under radaren.

Det skal kanskje Kjetil være glad for, nå som Tonje skal inn i finalen og ikke jeg. For jeg har nok ganske mye kunnskap som jeg kunne briljert med i en finale, sier hun.

Karianne avslører noe personlig ved seg selv, som har gjort at hun har vurdert å forlate gården flere ganger. Se hvorfor her:

Tror Kjetil vinner

Søndag kveld skal det hele avgjøres når Tonje og Kjetil møtes i en avgjørende finale. Her settes alt det de har lært gjennom elleve uker på Gjedtjernet gård på prøve i en kunnskapskonkurranse, og vinneren stikker av med hytte og bil.

– Jeg tror finalen blir veldig åpen. Nå sitter Tonje med en kniv, og Kjetil med en kniv, så hvem som får finalekniven blir kjempespennende å se. Jeg tror det er veldig åpent siden begge har vært her fra dag en, begge er godt likt, og begge er verdige vinnere, sier Karianne.

Selv om hun holder mest med sin gode venn Tonje, har Karianne likevel en magefølelse på at seieren tas hjem til Uvdal.

– Jeg tror kanskje at seieren går til Kjetil. Han har så mye kunnskap, han er smart, og han har god hukommelse. Jeg fryktet han i en finale, avslutter hun.

Se hele sesongen av Farmen på TV 2 Sumo.