FEIRET MED FAMILIEN: Ada Hegerberg feiret Gullballen-prisen med søsteren Andrine Hegerberg og familien i Paris. Det blir neppe feiring neste år, tror TV 2-ekspert Jesper Mathisen.
FEIRET MED FAMILIEN: Ada Hegerberg feiret Gullballen-prisen med søsteren Andrine Hegerberg og familien i Paris. Det blir neppe feiring neste år, tror TV 2-ekspert Jesper Mathisen. Foto: Christophe Ena

vant gullballen med et nødskrik:

TV 2-ekspert blir veldig overrasket om Hegerberg vinner Gullballen neste år

Ada Hegerberg vant Gullballen med seks poeng. Jesper Mathisen føler seg trygg på at en VM-spiller går til topps i kåringen neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ada Hegerberg skrev historie da hun som første kvinne vant Gullballen mandag kveld.

Superspissen fra Sunndalsøra hyllet forloveden og familien i takketalen. Hun takket også lagvenninner, støtteapparat og klubbledelsen i Lyon.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen konkluderte med at Hegerberg «er den største utøveren vi har internasjonalt».

Likevel mener Mathisen at Hegerberg etter all sannsynlighet ikke kommer til å vinne Gullballen i 2019.

– Når den neste Gullballen deles ut, vil jeg tro at VM veier veldig, veldig tungt. En ting er å score mange mål i hjemlig liga og Champions League, hvor Lyon er overlegne de fleste motstanderne de møter og scorer haugevis med mål. En annen ting er å være god for landslaget. Det var ikke Hegerberg i EM 2017. Hun var god i kvaliken, men akkurat det som ble levert i mesterskapet var ekstremt skuffende for en vi hadde veldig store forventninger til, sier Mathisen.

Hegerbergs seier ble dratt i land med ganske liten margin. Dansk TV 2 er blant dem som skriver at Hegerberg kun vant med seks poeng mer enn Pernille Harder. Hegerberg endte på 136 poeng, mens Harder hadde 130. Neste spiller på listen, ungarsk-fødte tyskeren Dzsenifer Marozsan fikk 86 poeng.

– Må bidra for det norske landslaget
​Mathisen peker på at Luka Modric gikk til topps i herrenes kåring. Mathisen mener Lionel Messi ville vært det naturlige valget, men at VM-prestasjonen til Modric trumfet alle Messis prestasjoner for Barcelona.

– Hvis ikke neste års Gullball blir delt ut til en som herjer i VM, blir jeg veldig overrasket. VM veier veldig tungt. Det så vi da gutta fikk utdelt sine priser. Lionel Messi er den klart beste fotballspilleren og den som leverer på høyest nivå, men Luka Modric fikk prisen fordi han var VMs beste spiller og tok Kroatia til finalen. Det vil være naturlig at Gullballen blir gitt til en som bidrar sterkt i VM. Da tror jeg neppe det blir Hegerberg som får den neste år, for hun ikke kommer til å være med for Norge, sier TV 2-eksperten.

Mathisen mener Hegerberg har oppnådd det meste på klubbnivå. Å prestere for landslaget i mesterskap blir neste barriere som må brytes.

– Det er noe jeg tror vil trigge Hegerberg i fremtiden. Hun er bare 23 år, så hun har fortsatt god tid. Hvis hun skal ta det neste steget som fotballspiller, må hun bidra for det norske landslaget og bli den lederen og storscoreren vi håper at hun skal være, sier han.

TV 2-eksperten tror det må føles bittert for Hegerberg at hun går glipp av sommerens fotballfest i Frankrike.

– Det er verdensmesterskap i Frankrike, og hun har nylig vunnet Gullballen. Hun hadde vært en av mesterskapets store attraksjoner. Det må være utrolig kjedelig for hun ikke å være med i VM. Å spille klubbfotball for Lyon er stort, men å spille et verdensmesterskap i det landet hun bor i og er stor stjerne i, det må være utrolig bittert å miste. Men hun virker som en bestemt dame som vet hva hun vil, sier Mathisen.

Slettet lagvenninnene fra sosiale medier
​Hegerberg takket nei til landslaget etter fiaskomesterskapet i 2017.

Hegerberg slet med motivasjonen og følte seg som en dårligere fotballspiller etter landslagssamlinger.

Uten Hegerberg kvalifiserte landslaget seg til VM. Da VM-billetten ble sikret, valgte Lyon-spissen å slette alle sine tidligere landslagsvenninner fra sosiale medier, inkludert barndomsvenninnen Guro Reiten.

I slutten av september 2018 ble kjent at Norges landslagstrener Martin Sjögren ikke hadde satt opp på Ada Hegerberg på hverken første-, andre- eller tredjeplass i kåringen over verdens beste spillere.

Mathisen tror og håper konflikten vil bli løst en gang i fremtiden, men han har ingen tro på at det vil skje før VM. Det tror han heller ikke Sjögren vil bruke tid på.

– Jeg håper Sjögren har gitt beskjed til NFF at han vil bruke null kalorier på Ada Hegerberg det neste halvåret. De skal spille et viktig mesterskap til sommeren og kvalifiserte seg på imponerende vis. Nå han nå har en harmonisk garderobe og et solid kollektiv, har han ingen interesse av å bruke krefter på å få Hegerberg inn i den garderoben. Det hjelper ikke å få inn en på topp som har et høyere toppnivå enn de som er der fra før hvis kollektivet blir et par prosent dårligere. Hun kommer til å stjele alt av overskudd og fokus. Det kommer til å bli diskusjoner innad og hvisking og tisking i krokene. Fra Sjögrens side er det ikke aktuelt, slik jeg ser det, sier han.