Rosenkålsalat fra Skafferiet på Hovinsholm

Wenche har tatt turen til Skafferiet på Helgøya i Hedmark. Sammen med eier Charlotte Sveinsen lager Wenche rosenkålsalat, som passer utmerket til julebordet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenkålsalat

  • 800 g rosenkål, skåret i to
  • 150 g bacon, i terninger
  • 200 g fetaost, i terninger
  • 1 granateple
  • 4 røde epler, i terninger
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 liten bunt bladpersille, grovhakket
  • 1-2 ss dijon sennep
  • saften fra 1/2 sitron
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ca 2 dl god olivenolje
  • 1-2 ss balsamicoeddik eller annen god eddik
  • salt, pepper

Stek bacon i en langpanne i noen minutter. Ha deretter rosenkålen i langpannen, bland sammen og stek videre i noen minutter til.

Ha blandingen over i en bolle eller serveringsfat. Ha over eplebiter, løk og fetaost. Del granateplet i to og bank med en skje på skallet, da detter alle frøene enkelt ut. Ha disse og dressingen over salaten og bland før bladpersille drysses over til slutt. Smak eventuelt til med salt.

Dressing:

  • 1-2 ss dijon sennep
  • saften fra 1/2 sitron
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ca 2 dl god olivenolje
  • 1-2 ss balsamicoeddik eller annen god eddik
  • salt, pepper

Ha alt i et tett glass med lokk og rist til det blander seg.

JULEBORDET: Smakfull skinke og rosenkålsalat til julebordet. Foto: TV 2
JULEBORDET: Smakfull skinke og rosenkålsalat til julebordet. Foto: TV 2