Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aina Stenersen, Tone Irén Liljeroth og tidligere Oslo-leder Camilla Wilhelmsen kjempet alle om topplassering i Oslo Frp mandag kveld i forbindelse med neste års valg.

Det måtte en omstemming til for å kåre vinneren av nominasjonsstriden, for både Aina Stenersen og Tone Liljeroth fikk 30 stemmer hver.

Valget endte med 48 stemmer til Stenersen, mot 34 til Liljeroth.

Maktkamp i partiet

Det var duket for maktkamp på mandagens nominasjonsmøtet i Oslo Frp.

Nominasjonskomiteen foreslo tidligere i høst Aina Stenersen (35) som listetopp for Frp i Oslo foran neste års kommunevalg. Tidligere leder i Oslo Frp, Camilla Wilhelmsen (59), lå på andreplass.

Da nestleder i Grünerløkka i Frp, André Melchior Larssen, lanserte tidligere stortingsvara og ordførerkandidat i Skedsmo kommune, Tone Liljeroth (43), som listetopp, valgte Wilhelmsen også å kjempe om topplasseringen.

Camilla Wilhelmsen fikk 22 stemmer av i alt 82 stemmer, men er valgt inn som 2. kandidat på nominasjonslista. 3. kandidat blir Tommy Skjervold.

Mulig falsk nominasjonsliste

Ifølge Nettavisen stopper ikke dramatikken der.

Fylkeslaget har fikk et varsel om en mulig falsk nominasjonsliste, som ble sendt til fylkeslaget fra et av Oslos lokallag, Østensjø Frp.

Hendelsen bekreftes av fylkesleder i Oslo Frp, Tone Ims Larssen.

– Jeg kan bekrefte at vi kommer til å undersøke hva som har skjedd med lista, og om det er en liste, sier Ims Larssen.

I en epost til Ims Larssen og lederen i Oslo Frps nominasjonskomité, Carl I. Hagen, varslet styremedlem Kent Andersen i Østensjø Frp om saken.

Leder av Østensjø Frp, Anders Kjennerud, avviser imidlertid påstandene.

– Jeg kan bekrefte at dette ikke er tilfelle, sier han.

(©NTB)