SKJELT UT: Ifølge Dagens Næringsliv skal Trine Skei Grande (V) ha kommet med sterkt nedsettende karakteristikker av Abid Raja (V). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKJELT UT: Ifølge Dagens Næringsliv skal Trine Skei Grande (V) ha kommet med sterkt nedsettende karakteristikker av Abid Raja (V). Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Abid Raja sykmeldt etter å ha blitt skjelt ut av Trine Skei Grande

Partileder Trine Skei Grande skal ha kommet med sterkt nedsettende karakteristikker av sin partifelle Abid Raja.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I påhør av toppolitikere fra andre partier beskyldte Venstre-leder Trine Skei Grande sin partifelle Abid Raja for å undergrave hele budsjettprosessen og eget parti, skriver Dagens Næringsliv.

Nå er Raja, som ledet Venstres forhandlinger med Frp, Høyre og KrF i budsjettprosessen, sykmeldt.

Han ønsker selv ikke å kommentere saken annet enn å bekrefte at han er sykmeldt. DN får imidlertid bekreftet fra kilder i regjeringspartiene at Raja har informert sine kolleger om at han er syk fordi Grande har gjort ham syk.

Ifølge avisen skal Grande ha kommet med sterkt nedsettende karakteristikker av sin profilerte partifelle.

TV 2 har vært i kontakt med kilder i regjeringspartiene som bekrefter hendelsen. Én kilde omtaler Grandes utbrudd som «en lang tirade» og «svært kraftig kost», hvor partilederen anklaget ham for å undergrave partiet.

– Det var vel en frustrasjon over at Abid Raja er mer synlig og populær enn Trine Skei Grande, sier en kilde til TV 2.

Dette avviser Grandes politiske rådgiver, Jan-Christian Kolstø.

– Vi er tvert i mot svært fornøyde med at Abid gjør en god jobb med å synliggjøre Venstres politikk, skriver han i en SMS til TV 2. ​

På høyttaler

Hendelsen skal ha skjedd da budsjettpartnerne over telefon ba om hennes avklaring etter at Raja hevdet Venstre ikke aksepterte Frps reversering av kutt i overføringene til HRS.

Telefonsamtalen fant sted 10. november, da budsjettforhandlingene var helt i startfasen. Ifølge avisen snakket Grande med Henrik Asheims (H) på hans mobiltelefon, og ble satt på høyttaler.

Ifølge kilder til TV 2 visste ikke Grande at Raja var med i samtalen, og trodde hun kun snakket med Asheim fra Høyre.

Grande: – Det gikk en kule varmt

Partileder Trine Skei Grande vil ikke bekrefte til DN at Raja er sykmeldt, men sier at hun har bedt om unnskyldning etter en diskusjon mellom de to.

– Det er riktig at det har vært diskusjon om en sak i budsjettet og at det i forbindelse med denne saken gikk en kule varmt og falt ord som ikke burde falt. Det har jeg bedt om unnskyldning for, sier Grande.

(TV 2/NTB)