Jul hos Prøysen: Kokk Charlotte Mohn Gaustad og programleder Bjarne Brøndbo. Foto: TV 2
Jul hos Prøysen: Kokk Charlotte Mohn Gaustad og programleder Bjarne Brøndbo. Foto: TV 2

Svineribbe med kald rødkålsalat

Slik lager du ribben fra Julekveld hos Prøysen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tynnribbe

Rødkål

Sitron

Appelsin

Nøtter/mandler

Tørket frukt (dadler, svisker, aprikoser el.l)

Urter

2 dager før steking gnis ribba inn med 2-3 ts salt og dertil mengde pepper.

Ha ribba i ei langpanne, hell på 2-3 dl vann, dekk med aluminiumsfolie og damp ribben 1 time på 230 grader.Ta deretter av folien og stek videre på 200 grader i 1,5-2 timer.

Hvis svoren ikke er skikkelig sprø på slutten av steketiden, kan du skru ovnen på fullt (250 grader) og steke ribben høyt i ovnen til svoren «popper». Følg med, dette går fort.

La ribba hvile 20-30 min før den skjæres i.

Finsnitt rødkålen og vend den sammen med litt salt og sitron.

Skjær ut appelsinfileter.

Rist mandler eller nøtter i en tørr panne og hakk de grovt etterpå.

Del den tørkede frukten i strimler.

Bland det hele sammen, dryss over urter.

Server ribben med rødkålsalaten, poteter, lefse, sennep, medisterkaker og pølser.