Peter Gouldstone hadde blitt slått i ansiktet og dratt over gulvet på soverommet sitt da ukjente tok seg inn og ranet ham. Foto: Mark Large/Daily Mail/SOLO Syndication)
Peter Gouldstone hadde blitt slått i ansiktet og dratt over gulvet på soverommet sitt da ukjente tok seg inn og ranet ham. Foto: Mark Large/Daily Mail/SOLO Syndication) Foto: Mark Large

Lover hundre tusen for å finne den skyldige:

Peter (98) ble banket opp og ranet – nå er han død

Krigsveteranen Peter Gouldstone kjempet for livet på sykehuset i én måned. Nå er han død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

98-åringen ble funnet forslått og blodig hjemme hos seg selv i Enfield nord i London 6. november, og saken har vekket sterke følelser både i Storbritannia og i verden forøvrig.

Hodeskader

Politiet ble tilkalt av en nabo som så at døren sto åpen. Inne fant de Peter Gouldstone med hodeskader, og blåmerker på store deler av kroppen. En rekke eiendeler var borte, blant annet en 26 tommer Panasonic TV.

En slik TV er ikke verdt mer enn et par hundre kroner.

Etter å ha kjempet for livet på sykehuset i en måned, døde Gouldstone fredag, skriver Sky News.

– Vi er alle i sorg over nyheten om Peters bortgang, sier politiinspektør Paul Ridley.

Dusør

Det er allerede utlovet en dusør på over 100.000 kroner for spor som leder til den eller de skyldige. Denne dusøren blir stående selv om Gouldstone nå er død.

– Vi oppfordrer alle som kan ha relevante opplysninger til å ta kontakt. Det kan være detaljer som gjør at saken blir løst, sier Ridley til Sky News.

– Vi er spesielt interessert i å komme i kontakt med folk som har blitt tilbudt å kjøpe TV-en som ble stjålet, eller noen som kan ha sett noen kjøretøy i nærheten av Evesham Road, sier han.

Peter Gouldstone kjempet i andre verdenskrig, og jobbet som telegrafist i posten fram til 1980. Han hadde bodd i samme hus i 60 år.