NUMMER FIRE: Henrik Kristoffersen.
NUMMER FIRE: Henrik Kristoffersen. Foto: Tom Pennington

Kristoffersen måtte ta til takke med fjerdeplass

Henrik Kristoffersen havnet utenfor pallen og måtte nøye seg med fjerdeplass i vinterens første storslalåmrenn i Beaver Creek.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinneren av rennet ble tyske Stefan Luitz, som tok sin sjette strake seier i storslalåm. Han ledet etter første omgang og sto imot presset. Til slutt vant han 14/100 foran østerrikske Marcel Hirscher.

Super-G-kjører Thomas Tumler, med startnummer 48, gjorde en svært imponerende annen omgang og kjørte seg opp fra 21. til 3.-plass. Sveitseren noterte seg med det for sin beste plassering noensinne uansett disiplin.

– Det er helt vanvittig med Thomas Tumler, sa NRK-ekspert Marius Arnesen.

Kristoffersen lå på 3.-plass etter en sterk første omgang, men i annen omgang var det åpenbart ikke fordelaktig å sette utfor etter at løypa ble mer og mer kjørt opp.

Windingstad imponerte
Rasmus Windingstad imponerte og ble nummer 11. Han klartet 18 plasseringer og fikk andeomgangs beste tid.

Topp fem i Beaver Creek:

1, Stefan Luitz, Tyskland, 2:36.38
2. Marcel Hirscher, Østerrike +0.14, 2:36.52
3. Thomas Tumler, Sveits, +0.51, 2:36.89
4. Henrik Kristoffersen, Norge, +0.67, 2:37.05
5. Loic Meillard, Sveits, +0.84, 2:37.22

Han havnet til slutt 1,27 sekunder bak vinneren.

– Det gikk i dag, og jeg er strålende fornøyd. Det var sjukt kult. Jeg angrer mest på at jeg ikke ga mer i første omgang, sa Windingstad til NRK etter sin sterke annen omgang.

Han tok også en god 13.-plass i super-G lørdag.

– Det har vært en helt utrolig helg, sa han til samme kanal.

Leif Kristian Nestvold-Haugen var brukbart fornøyd med sin gjennomkjøring etter å ha blitt nummer 12, 1,30 sekunder bak.

– Det er vel ti plasser bedre enn det jeg klarte i fjor. På en middels dag, hvor jeg ser jeg har mye å gå på, så blir det en brukbar plassering, sa Leif Kristian Nestvold-Haugen til NRK.

– Jeg er mye mer fornøyd med andre omgang, noe smårusk her og der men en helt grei start, sa han.

Kristoffersen var med for fullt
Henrik Kristoffersen var for fullt med i kampen om å vinne søndagens storslalåmrenn i Beaver Creek og var nummer tre og bak med 17/100 sekund før finaleomgangen.

Fra startnummer seks hadde alpinstjernen fra Rælingen grønne tall ved alle mellomtider bortsett fra da han suste over målstreken. På det meste var han 17 hundredeler foran erkerivalen Marcel Hirscher, men var til slutt to små hundredeler bak.

Tre startplasser senere kjørte Stefan Luitz raskest av alle. Tyskeren var så vidt foran Hirscher ved de første mellomtidene, men nederst i løypa sørget han for å få en luke på 15/100 sekund.

Hirscher klagde søndag over forholdene i Beaver Creek. Han gikk langt i antyde at det myke føret ikke var forsvarlig. Kristoffersen trakk også fram forholdene som en faktor.

– Jeg er veldig fornøyd med rennet mitt. De første sju som startet hadde veldig mørke forhold, og det var vanskelig å se sporene i snøen. Så kom solen fram og man fikk perfekt syn. Jeg tror det er grunnen til at Luitz og Loïc Meillard plutselig var så raske. Jeg føler meg bra og ser fram til andre omgang, sa han til NTB før finaleomgangen.

Aleksander Aamodt Kilde havnet 2,78 sekunder bak i første omgang og fikk ikke kjøre finalen. Det fikk heller ikke Marcus Monsen og Bjørnar Neteland.