«Glemt» Liverpool-spiss avgjorde langt på overtid etter utrolig situasjon

Jürgen Klopp gikk bananas da Divock Origi ble matchvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Everton 1-0

Se sammendrag øverst!

En desperat Jürgen Klopp kastet innpå Divock Origi til bare sin andre kamp denne sesongen på jakt etter seiersmålet i derbyet mot Everton og nesten seks minutter takket den belgiske spissen Klopp for tilliten.

Et håpløst volleyforsøk gikk i tverrliggeren, før Everton-keeper Jordan Pickford fomlet ballen rett foran mål, der Origi headet inn kampens eneste mål mot byrivalen.

Klopp fikk fullstendig bananas, stormet banen og jublet med Alisson Becker.

– Det var et spesielt øyeblikk både for klubben og meg. Nå skal jeg bare nyte øyeblikket, sa Origi etter kampen.

– Jeg tror det bare var instinkt og forsøkte bare å være på hugget. Jeg er glad for å heade den inn. For meg handler det om at jeg vil bare nyte kampen og hjelpe laget når jeg kommer inn, mente Liverpool-helten.

– Det er det rareste målet jeg har sett siden badeballen på Stadium of Light

Simen Stamsø Møller

Virgil van Dijk spøkte med at assisten var med vilje.

– Det var en fantastisk assist. Det var en stor følelse å vinne denne kampen. Jeg er bare glad for at vi holdt nullen og at vi vant, sa han

Jürgen Klopp beklaget at han løp inn på banen etter Liverpools scoring. Ifølge britiske medier risikerer han bot av FA for banestormingen.

– Jeg må bare beklage, jeg kunne ikke hindre meg selv i gjøre det da det skjedde. Kampen var som forventet, intens og tøff, og med sjanser til begge lag. Til slutt fikk vi et mål. Men jeg forstår skuffelsen til Everton. For oss var det en briljant seier, sa han.

– Rett etter kampen sa jeg unnskyld til Marco Silva da vi snakket sammen. Jeg fortalte ham hvor mye respekt jeg har for det arbeidet han gjør, for han har gjort utrolige ting med Everton. De er rett og slett et strålende lag som ga oss en skikkelig vanskelig kamp, sa Klopp videre.

Han sa dette om Virgil van Dijks merkelige assist:

– Da Virgil skjøt, så trodde jeg situasjonen var over. Men så så jeg ballen begynte å skru og falt ned, og plutselig var vi der. Det føltes godt, sa han.

Everton-kaptein Seamus Coleman beskrev tapet som bittert.

– Vi hadde mange sjanser, men så skjer det på slutten. Jeg synes synd på fansen. Men slik er fotballen, vi må bare gå videre. Jeg har ikke snakket med Pickford, men det er ikke bare hans feil. Jeg bommet på et straffespark for noen uker siden, vi har ikke spilt bra i perioder. Vi er alle sammen om dette, sa en skuffet Coleman.

– Alle er helt knust og helt stille. Vi skylder ikke på Jordan Pickford. Han var uheldig. Han har vært briljant for oss. Alle er knust fordi alle på laget jobbet så hardt. Vi skapte flere sjanser og kom svært nære. Vi er knust både på fansens vegne og for oss selv, sa Evertons Michael Keane etter nederlaget.

– For en måte å vinne kampen på
Origi hadde få minutter før vinnermålet et forsøk i tverrliggeren og det så ut til å ende målløst.

– For en måte å vinne denne kampen på. For en pussig situasjon han havnet i på slutten der, Jordan Pickford. Det er nesten ufattelig, og en utrolig viktig scoring av en spiller som knapt nok har vært på banen i ligaen denne høsten. Dette er der oppe med de aller, aller største øyeblikkene i derbyene mellom Liverpool og Everton. Det var en ufattelig viktig triumf for Liverpool, og for et øyeblikk i Premier League-sesongen. Jürgen Klopps forhold til Liverpool-fansen ble her ytterligere forsterket, sa Øyvind Alsaker.

Brede Hangeland minnet om at scoringen kom etter en keepertabbe.

– Det er jo en kjempetabbe. Keeperen henter i praksis ballen inn på banen igjen. Liverpool må vinne omtrent alle kampene for å holde følge med City. Så skjer dette på slutten, poengerte Brede Hangeland.

Simen Stasmø Møller trodde knapt det han så.

– Det er det rareste målet jeg har sett siden badeballen på Stadium of Light. Liverpool var ikke bra, og jeg trodde lenge Everton ville vinne den kampen. Så kom det målet der, sa han i Premier League-studio.

Fyrverkeri fra start
Kampen startet i et forrykende tempo med store sjanser til begge lag.

– Det er den mest temposterke ligaen i verden, men dette er et eget nivå, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

Etter få minutters spill headet Yerry Mina like utenfor. Everton-stopperen skulle vært avvinket for offside, men dommeren lot spillet gå.

Like etter mistet Mina ballen like utenfor 16-meteren. Sadio Mané tok med seg Trent Alexander-Arnold til høyre. Backen slo mot Mohamed Salah, men Everton fikk rensket unna i siste liten.

Etter tolv minutter spill burde Mané banket inn 1-0 etter strålende kombinasjoner, men senegaleseren blåste i stedet ballen over.

Utrolige redninger på strek

Et drøyt kvarter var spilt da Richarlison var nær ved å tråkle seg gjennom Liverpool-forsvaret. Virgil van Dijk så ut til å bli lurt, men Richarlison lurte også seg selv, mistet balansen og gikk i bakken.

I det 21. spilleminuttet kom Everton til en utrolig målsjanse. Theo Walcott headet fint på tvers til André Gomes, som fra kloss hold ble stoppet av en fantastisk redning av Alisson Becker. Gomes fikk også sjansen på returen, men en heroisk takling av Joe Gomez hindret Everton-ledelse.

Etter 33 minutters spill vant Fabinho og Liverpool ballen gunstig og satte fart. Mohamed Salah fant Xherdan Shaqiri på vei gjennom, men sveitseren ble stoppet av Jordan Pickford.

Ti minutter før pause fikk Everton en ny stor mulighet. Gylfi Sigurdsson fant Walcott i bakrom med en utsøkt pasning. Lynvingen rundet Alisson Becker, men ballen skled over sidelinjen.

Tverrliggertreff

Mohamed Salah testet skuddfoten tidlig i andreomgang. Egypteren forsøk var skummelt, men snek seg like utenfor stolpen til Pickford.

Noen minutter senere var Mané løs igjen og så ut til å komme alene med Pickford, men under sterkt press av to Everton-spillere gikk avslutningen et par meter utenfor.

Etter pause var Liverpool det farligste laget, og midtveis i andreomgang spilt Andy Robertson fint inn mot Mané foran mål. Liverpool-vingen fikk akkurat ikke tåen på ballen til å sette inn 1-0.

Tre minutter før full tid fikk innbytter Divock Origi ​en kjempemulighet da han ble headet fri på fem meter, men belgieren satte ballen i tverrliggeren.

På den påfølgende returen gikk Daniel Sturridge for kraft, men ballen gikk opp i armen på Gylfi Sigurdsson. Dommeren dømte ikke straffespark.

Men nesten seks minutter på overtid hadde Liverpool hellet med seg, for Pickford fomlet ballen rett ut til Origi, som headet inn seiersmålet.