Bendtner ble tomålshelt i Rosenborgs cuptriumf

Etterlengtet opptur for Nicklas Bendtner, som scoret to og hadde én assist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Strømsgodset 4-1

Se 3-1-scoringen til Nicklas Bendtner i videovinduet! Video med tillatelse fra NRK.

Rosenborg er cupmestere for tolvte gang etter å ha slått Strømsgodset 4-1 søndag.

– Det føles deilig. Etter en turbulent sesong snudde vi til seier, var det klart beste laget og vant fortjent. Det var et godt signal å sende etter en sesong det har svinget. Vi står sterkt sammen og vinner double. Stor honnør til guttene, sier Bendtner til NRK.

Mike Jensen og Anders Konradsen snudde til 2-1 etter den tidlige scoringen til Mostafa «Mos» Abdellaoue, før to scoringer av Nicklas Bendtner sørget for 4-1-seier.

– Jeg vil putte alle målene jeg kan for å vinne trofeer. Målene i seg selv er ikke så viktige, det handler om samhold og å vinne trofeer. Jeg kan ikke sette 20 scoringer i skapet, men jeg kan sette det jeg har vunnet sammen med laget, sier han til NRK.

Dansken har hatt en tung sesong på banen og er dømt for vold mot en taxisjåfør og skal sone 50 dager i fengsel.

Rini Coolen er ikke overrasket over at Bendtner ble cuphelten.

– Det er ingen overraskelse. Han er veldig profesjonell. Han får mye støtte fra folk i klubben og lagkameratene. Det betaler han tilbake. Han er veldig god, spesiell og viktig, sier Rosenborg-trener til TV 2.

Det er tiende gang Rosenborg vinner «the double».

Jensen utlignet «Mos»-målet

Strømsgodset tok ledelsen med kampens første sjanse etter tolv minutters spill. Amahl Pellegrino fant Mostafa «Mos» Abdellaoue, som foran mål styrte Godset i ledelsen.

Men drammenserne var ikke lenge i føringen, for bare fem minutter senere vant Nicklas Bendtner ballen og serverte den til landsmann Mike Jensen, som satte inn 1-1.

– Bendtner viste ro og forståelse idet han la ballen på Jensens beste fot, men jobben Henning Hauger gjorde i forkant var utilgivelig. Den ballen må selvfølgelig bare bort, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Rosenborg skapte gode muligheter ved Pål André Helland og Tore Reginiussen de påfølgende minuttene. Strømsgodset ropte på straffespark etter halvtimen da Reginiussen gikk hardt ryggen på Tokmac Nguen.

Feilaktig hjørnespark ble mål

Godset hadde grunn til å føle seg bortdømt etter 37 minutter da Rosenborg fikk hjørnespark i en hodeduell mellom Pellegrino og Samuel Adegbenro.

– Det hjørnesparket skal RBK aldri ha, for den ballen er sist i Samuel før den går over dødlinjen. Det er sikkert vanskelig å se for dommer, men på reprisen er det ingen tvil, mener Mathisen.

Og på hjørnesparket fra Helland stanget Anders Konradsen inn 2-1.

– Det er en imponerende heading av Konraden, som må bevege seg bort fra mål, men i og med at Helland slår den så hardt og presist er det ikke den store berøringen som skal til. Hellands venstrefot er gull verdt, sier Mathisen.

Rosenborg tok med seg 2-1-ledelsen til pause på Ullevaal.

Bendtner-jubel

Fem minutter inn i andreomgang burde Mos scoret 2-2, men Godset-spissen ble stoppet av en strålende beinparade av Rosenborg-keeper André Hansen.

Bare to minutter senere var det i stedet Rosenborg som skulle gå opp i 3-1. Birger Meling dro seg inn fra venstre og prøvde seg med høyrefoten. Skuddet gikk via hoften til Nicklas Bendtner og i mål.

– Strømsgodset har vært uheldige med dommeren på Ullevaal, men først og fremst har de vært veldig sløve i forkant av målene Rosenborg har scoret, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Etter 55 minutters spill var cupfinalen over for Adegbenro, som haltet av banen mens han holdt seg til baksiden av låret.

Strømsgodset jaktet på redusering, men Rosenborg og André Hansen holdt unna drammenserne. I stedet fastsatte Bendtner resultatet til 4-1 på overtid etter et fantastisk innlegg av Birger Meling.