Chelsea slo tilbake mot kritikerne

Chelsea fikk mye pepper da de tapte for Tottenham. Mot Fulham krevde manager Maurizio Sarri et svar fra spillerne – og det fikk han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea - Fulham 2-0

​Se sammendrag øverst

Den ferske Fulham-manageren Claudio Ranieri, som var Chelsea-sjef fra 2000 til 2004, ble som vanlig tatt godt imot på Stamford Bridge. Men poeng fikk han ikke i gave i Vest-London-derbyet.

Chelsea vant 2-0 etter scoringer av Pedro og Ruben Loftus-Cheek. Demed er de tilbake på vinnersporet etter smellen mot Tottenham.

På en pressekonferanse i uken sa manager Sarri at han krevde et svar fra spillerne etter den svake innsatsen. Flere kritikere påpekte i etterkant at Chelseas spillestil er avslørt, men Fulham ble et lett bytte søndag.

– De skulle tilbake på vinnersporet. Det klarte de og vant fortjent, sa Petter Myhre i Premier League-studio.

Det var også Sarri enig i, men han sa etter kampen at han hadde ønsket laget «drepte kampen» med en tidligere 2-0-scoring.

– Vi trengte den 2-0-scoringen som en buffer, for Fulham så sterke ut, sa målscorer Ruben Loftus-Cheek, sm kom fra benken og ordnet nettopp 2-0.

Tidlig Pedro-show

Stefan Johansen spilte fra start i André Schürrles skadefravær

Sarris krav om at Chelsea skulle slå tilbake etter Tottenham-ydmykelsen for en uke siden, ble besvart av Pedro allerede etter fire minutter.

Den fotrappe spanjolen fikk ballen etter at N'Golo Kanté stjal ballen fra Jean Michaël Seri. Etter en liten skuddfinte, fikk Pedro plassert ballen forbi keeper og inn i mål i lengste hjørne.

Sarri gjorde ti endringer på laget fra PAOK-kampen torsdag. En småskadet Ross Barkley ble erstattet av Mateo Kovacic, mens Olivier Giroud fikk starte som spiss på bekostning av Alvaro Morata.

Før kampen kom også en melding i The Telegraph om at visekaptein Cesar Azpilicueta (29) skal være enig om en kontraktsforlengelse til 2022. Dermed har Chelsea i høst forlenget med tre nøkkelspillere. N'Golo Kanté og Marcos Alonso har også fått nye kontrakter. Nå venter Chelsea-fansen bare på at Eden Hazard skal gjøre det samme.

Jorginho-situasjonen

Fulham forsøkte som Tottenham å ta ut pasningsmaskinen Jorginho. Tom Cairney fikk jobben, men Fulham slet med at resten av Chelsea tok ansvar.

– Det kan se ut som Jorginho blir tatt ut, men det er ikke helt tilfelle. Cairney er ofte ikke nær nok. Når Jorginho får rom, så vet vi hva han er i stand til, sa TV 2s ekspert Simen Stamsø-Møller i pausen.

Petter Myhre påpekte også at Kanté tok et slags Jorginho-ansvar til tider og strødde noen fine pasninger.

– Når en spiller tas ut, må de andre være kreative og finne løsninger. Kanté og Kovacic har løst dette mye bedre i førsteomgangen, sa Myhre.

Chelsea kontrollerte kampen inn til pause etter scoringen, men Fulham forsvarte seg bra og klarte å holde Chelsea unna de virkelig store sjansene.

Eden Hazard ville rundt halvtimen inn i kampen ha hands på Stefan Johansen og straffe, men reprisen viste at selv om ballen traff hånden til nordmannen, så ville det vært meget strengt å blåse der.

Johansen byttet ut

Ranieri kjørte på med et dobbeltbytte i pausen for å få Fulham inn i kampen igjen. Stefan Johansen måtte vike for Floyd Ayité, mens stjerneskuddet Ryan Sessegnon ble erstattet med Aboubakar Kamara.

Fulham var nær utligning etter 54 minutter. Først ble et innlegg sendt til corner, før Keeper-Kepa i Chelseas mål viste seg frem med en god redning.

Kampen fortsatte så mye likt som før pause. Chelsea hadde overtaket, men Fulham forsvarte seg godt og ventet på en god kontringsmulighet. Etter 64 minutter fikk de en slik mulighet og tvang Kepa til nok en redning. Denne gang et skudd fra Callum Chambers.

Loftus-Cheek-scoring

En målløs Olivier Giroud måtte etter hvert vike for Alvaro Morata. Spanjolen sliter med enorm ustabilitet. Etter 73 minutter fikk han en kjempesjanse på en retur fra et Hazard-skudd, men han skjøt over fra kort, men skrått, hold.

Både Kovacic og Alonso ble byttet ut med mindre skader.

Unggutten Ruben Loftus-Cheek (22) fikk æren av å legge på til 2-0 etter 82 minutter. Det skjedde etter et fint angrep der den fremadstormende midtbanespilleren la igjen ballen til Hazard, som så serverte ham ballen i retur på sekstenmeterlinjen. Loftus-Cheek kunne lite annet gjøre enn å banke ballen i nettet.

Kampen endte også 2-0. Fulham er helt sist på tabellen med sine åtte poeng.