Familiefar fant fremmed mann (20) sovende i stua

En familiefar måtte gå til naboen med barna midt på natta etter de fant en vilt fremmed mann (20) sovende på sofaen i stua.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var tydelig at mannen som hadde tatt seg til rette hos familien i Sola kommune i Rogaland var forvirret. Huset han selv bor i er nemlig flere kilometer unna, ifølge Sør-Vest politidistrikt.

– En godt beruset mann har gått feil, og la seg til å sove hos familien i 05-tiden. Det er nok beruselsen som har gjort at han har tatt feil hus. Han har bomma godt, det er snakk om en feilmargin på flere kilometer, sier Britt Randulff, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt til TV 2.

Det var familiefaren som fant mannen. Han valgte å gå til naboen med ungene for sikkerhetskyld.

– Familiefaren gikk ned i stua hvor han fant mannen sovende på sofaen. Faren tok deretter ungene med seg til naboen mens han ventet på at politiet skulle komme, forteller operasjonslederen.

Politiet sier at det ikke er blitt gjort noe skadeverk, og det er ikke mistanke om noe kriminelt.

– Han må ha kommet seg inn via en åpen dør eller lignende. Det er ikke blitt gjort noe skadeverk som tilsier at han er tatt seg inn med noen kriminell hensikt. Dette virker bare som en uskyldig bommert, sier Randulff.

Årsaken til at han gikk inn i feil hus skal ha vært at han ble kjørt dit av noen andre. Politiet vil ikke opprette straffesak.

– Det virker ikke som om melder vil anmelde saken. På nåværende tidspunkt vil ikke politiet det heller, sier operasjonslederen.

Videre forteller politiet om mye fyll i forbindelse med julebord. Bare i Sør-Vest politidistrikt ble 29 personer bortvist av politiet i løpet av natten.

– Det har vært en god del fyll i hele distriktet. Det er i overkant. Uten at jeg kan trekke noen direkte konklusjoner med julebord uten tall, så er det merkbart mye denne perioden av året, opplyser operasjonslederen.