STORKAMP: Det ble en svært jevn kamp da Deontay Wilder og Tyson Fury møttes til kamp i Staples Center natt til søndag norsk tid.
STORKAMP: Det ble en svært jevn kamp da Deontay Wilder og Tyson Fury møttes til kamp i Staples Center natt til søndag norsk tid. Foto: Andrew Couldridge

Deontay Wilder forsvarte tittelen i forrykende kamp

Det ble uavgjort mellom amerikanske Deontay Wilder og britiske Tyson Fury under nattens storkamp, til tross for at Fury ble slått i bakken to ganger.

Wilder og Fury møttes natt til søndag til kamp i Staples Center i Los Angeles. Det ble en usedvanlig jevn kamp, hvor dommerne var alt annet enn enig da vinneren skulle kåres.

Dommerne ga følgende resultat etter kampen:

Wilder: 115-111

Fury: 114-110

Det ga dermed et sluttresultat på 113-113.

– Fantastisk kamp

Briten Tyson Fury ble slått i bakken både i runde ni og 12, men kom seg mot alle odds opp igjen.

Han sikret derfor uavgjort, men amerikaneren Deontay Wilder forsvarte tittelen under VM-kampen i tungvektsboksing.

– Jeg trodde at jeg skulle vinne kampen da jeg slo Fury i bakken to ganger, sa Wilder.

Amerikaneren påpekte at han har stor respekt for sin britiske motstander.

TØFF BATALJE: Det ble usedvanlig jevnt da Fury og Wilder møttes i ringen natt til søndag norsk tid.
TØFF BATALJE: Det ble usedvanlig jevnt da Fury og Wilder møttes i ringen natt til søndag norsk tid. Foto: Harry How

– Det var en fantastisk kamp, og det handler ikke kun om å få bank. Fury sa at han elsket meg etter kampen, og respekten er gjensidig, sa Wilder ifølge The Telegraph.

Fury på sin side mente han hadde fortjent seieren.

– Vi er på bortebane. Jeg ble slått i bakken to ganger, men jeg mener fortsatt jeg vant kampen, sa Fury etter kampen ifølge CBS Sports.

Nede

Wilder måtte tåle et lite favorittstempel før kampen, i kraft av at han hadde flere seirer og tross alt ikke den turbulente forhistorien Fury har. Mens Fury har 27 seirer, 19 av dem på knockout, har Wilder 39, hvorav 27 på knockout.

UAVGJORT: Dommerne var uenig, men det endte til slutt uavgjort mellom amerikanske Wilder og britiske Fury.
UAVGJORT: Dommerne var uenig, men det endte til slutt uavgjort mellom amerikanske Wilder og britiske Fury. Foto: Mark J. Terrill

Wilder greide imidlertid ikke å gi folk den knockouten søndag han på forhånd hadde lovet, selv om han var nære da han sendte Fury i kanvasen to ganger. Det var heller Fury som hadde et bokseteknisk overtak i perioder av kampen.

Britiske Fury beseiret Francesco Pianeta i Belfast i august og sikret seg da VM-kampen mot amerikanske Wilder. Boksefansen har gledet seg lenge til storoppgjøret, som norske seere måtte betale 499 kroner for å få se på betal-TV.

Britens trener, Ben Davison, la ikke skjul på hva han tenkte om dommernes avgjørelse.

– Dere har akkurat ødelagt det beste comebacket, ikke bare i boksingens historie, men i sportens historie. Vi kom ikke hit for pengene, vi ville vinne. Jeg er skuffet, sa han ifølge britiske The Telegraph.

Comeback

Fury tok i sin storhetstid tungvektstittelen fra ukraineren Vladimir Klitsjko i november 2015, men ble året etter utestengt i to år da det viste seg at han hadde testet positivt på det forbudte stoffet nandrolon i februar 2015.

Etter en enorm nedtur har han gjennomgått en transformasjon uten sidestykke, gått ned over 60 kilo, visstnok på ekstrem lavkarbodiett, og altså vunnet retten til å slåss om VM-tittelen igjen.

33 år gamle Wilder veide innpå 96 kilo før han møtte Fury til kamp, mens Fury veide 20 kilo mer, all vektnedgangen til tross.

Begge er dermed fremdeles ubeseiret, og det kan ende med omkamp i 2019.

(NTB/ TV 2)