Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se utdelingen av Ballon d'Or direkte på TV 2 Sumo mandag klokken 20.45

France Football vil offentliggjøre vinneren av den prestisjetunge Ballon d'Or, eller Gullballen, førstkommende mandag.

De tre finalistene i kampen om prisen er foreløpig ikke bekreftet. Men ifølge flere internasjonale medier, deriblant ESPN, vil de tre endelig nominerte være Luka Modric, Cristiano Ronaldo og Antoine Griezmann for 2018.

Lionel Messi har vunnet Ballon d'Or fem ganger og sist i 2015. Men nå er 31-åringen vraket som en av de tre finalistene for første gang siden 2006.

SJOKKERT: FC Barcelona-trener Ernesto Valverde er sjokkert over at Messi ikke er blant de tre endelig nominerte til Gullballen 2018.
SJOKKERT: FC Barcelona-trener Ernesto Valverde er sjokkert over at Messi ikke er blant de tre endelig nominerte til Gullballen 2018. Foto: Manu Fernandez

Sjokkert Barca-sjef
Argentineren hjalp Barcelona til å vinne både ligaen og cupen tidligere i år, og har startet denne sesongen strålende. Messi har allerede bokført 15 scoringer hittil.

Barcelona-trener Ernesto Valverde er sjokkert over at Lionel Messi ikke blir vurdert som en av verdens tre spillere for 2018.

– Jeg er like overrasket som alle andre, slår Valverde fast på en pressekonferanse før søndagens oppgjør mot Villarreal på Camp Nou.

– Messi har blitt kåret til den beste spilleren i Champions League både i første, andre og femte runde. Han spilte ikke i tredje og fjerde runde fordi han var skadet. Det er merkelig at han ikke er blant de tre nominerte, fortsetter Barcelona-treneren.

– Alle står fritt til å mene hva de vil
Luka Modric vant tidligere i høst FIFA The Best-prisen.

Midtbanespilleren, som vant Champions League med Real Madrid og kom til VM-finalen med Kroatia, er storfavoritt til å vinne Ballon d'Or.

– Til de som er de tre finalistene vil jeg bare gratulerer. Alle står fritt til å mene hva de vil. Men det er veldig rart at ikke Messi er blant de tre endelige kandidatene, slår Valverde fast.

Messi vil starte for Barcelona mot Villarreal på søndag, men for øyeblikket opplever Barcelona en liten minikrise når det gjelder skadesituasjonen.

Luis Suárez, Arthur Melo, Rafinha og Sergi Roberto er blant spillerne som mister kampen på grunn av skader.

Cristiano Ronaldo vant som kjent Ballon d'Or i 2017.

Siden 2008 har Ronaldo og Messi byttet på å stikke av med den gjeve prisen:

2008: Ronaldo
2009: Messi
2010: Messi
2011: Messi
2012: Messi
2013: Ronaldo
2014: Ronaldo
2015: Messi
2016: Ronaldo
2017: Ronaldo
​2018: ???

Se utdelingen av Ballon d'Or direkte på TV 2 Sumo mandag klokken 20.45