Slet mot bunnlaget: – Manchester United spiller «møljefotball»

Manchester United fikk en marerittstart på oppgjøret mot bunnlaget Southampton, men fikk til slutt med seg ett poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton – Manchester United 2-2:

Se alle scoringene i videovinduet øverst!

Romelu Lukaku avsluttet sin 983 minutter lange måltørke og Ander Herrera scoret et lekkert mål med hælen da Manchester United og Southampton spilte uavgjort 2-2 i Premier League lørdag kveld.

– Jeg mener resultatet var rettferdig, selv om vi var det mest dominerende laget. Men Southampton hadde en bedre start enn oss. Vi var i trøbbel med tanke på laguttaket, og med kun en midtstopper tilgjengelig måtte vi gjøre endringer. Det fungerte greit. Vi slapp inn mål på frispark og etter et godt skudd, men utenom det hadde vi totalt kontroll, sa Manchester Uniteds manager José Mourinho etter kampslutt.

– Hvilke spillere kan returnere etter skade til Arsenal-kampen onsdag?

FORNØYD: Mourinho mente 2-2 mot Southampton var rettferdig.
FORNØYD: Mourinho mente 2-2 mot Southampton var rettferdig. Foto: Eddie Keogh

– Jeg vet ikke. Victor Lindelöf har en skikkelig skade. Alexis Sanchez har en skikkelig skade. Ashley Young er suspendert. Om Chris Smalling og Eric Bailly er klare til å trene i morgen, så vil ikke det være en overraskelse, svarte han.

Mourinho har funnet ut hva Manchester United manglet mot Southampton.

– Vi mangler en gal hund, en spiller som biter til seg ballen fra motstanderne og presset hele tiden. Vi har ikke mange med den viljen, sa Mourinho etter kampen, ifølge ESPN.

Og la til:

– Det hadde ingenting med systemet å gjøre og Matic og McTominay gjorde en svært positiv jobb. Det var også eksempler på spillere som kjempet – Marcus Rashford, Phil Jones og mange flere som viste respekt for trøyen og klubben. Resultatet var ikke det beste, men prestasjonene våre hadde en del positive ting, sa han.

TV 2-ekspert: – Fryktelig å se United så dårlige
TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller ble skuffet over prestasjonene til José Mourinhos menn.

– Det er utrolig å se Manchester United så dårlige. Det er så mange av spillerne som leverer under pari. Den andre omgangen til United var grusom, mer er det ikke å si. Man blir skikkelig skuffet når man ser det United-laget presterte i andreomgang, sa han i Premier League-studio.

– United blir ikke noe bedre og Mourinho må selvfølgelig ta ansvaret. Bak resultatene har det heller ikke vært bra. Det har sett fryktelig ut. Mot Southampton spilte de ikke ball og la ikke trøkk på dem i det hele tatt. United har liksom ingen utvei i spillestilen utenom en lang ball opp mot Lukaku og Fellaini, la Stamsø Møller til.

Southampton tok ledelsen 2-0, men Manchester United slo tilbake og utlignet til 2-2 i en spinnvill førsteomgang.

Definisjon møljefotball:

BETYDNING OG BRUK MØLJEFOTBALL: (amatørmessig, rotete) fotballspill hvor deltagerne danner klynge omkring ballen

– Manchester United så ut som en maurtue i forsvar. De har kjempeutfordringer i det strukturelle defensivt. Alle går mot ballfører, og det blir sånn «møljefotball» defensivt, og det blir de straffet for på dette nivået, mente TV 2-ekspert Petter Myhre i pausen.

Southampton hadde før oppgjøret mot Manchester United kun vunnet én ligakamp på hjemmebane på over ett år.

Mohamed Elyounoussi var ikke med i Southamptons tropp mot Manchester United på grunn av skade. Southampton ligger helt i bunnen av tabellen, mens Manchester United er hele 16 poeng bak ligaleder Manchester City.

– Nesten ikke til å tro
Southampton gikk rett strupen på Manchester United og tok ledelsen allerede etter 12 minutters spill.

Stuart Armstrong fikk ballen innenfor 16-meteren, og dundret ballen bak David De Gea i lengste hjørnet.

– Det er nesten ikke til å tro, men det var altså Southampton som tok ledelsen. Stuart Armstrong klinket til, og pang i lengste hjørnet. Det var en vanvittig god avslutning, rett ut fra læreboken. Det var strak vrist og rett i hjørnet, beskrev kommentator Endre Olav Osnes etter scoringen.

Ikke lenge etter skulle vondt bli verre for Manchester United. For i det 18. minutt fikk Southampton frispark utenfor 16-meteren.

Cedric Soares steg frem og skrudde ballen vakkert over muren og rett i mål.

– Det var en utsøkt frisparkperle. Det er måten å score sitt første mål i Premier League på i sin kamp nummer 100. Det er akkurat slik et frispark skal tas. Selv ikke De Gea kunne ta den, sa Osnes etter den fremragende scoringen.

Endelig satt den for Lukaku
I det 33. minutt fikk Manchester United inn reduseringsmålet. Romelu Lukaku avsluttet sin 983 minutter lange måltørke da han effektiv dunket inn 2-1 fra kloss hold etter strålende forarbeid av Marcus Rashford.

– Endelig fikk Lukaku scoringen sin, og det på et gunstig tidspunkt. Det var Pogba som fant Rashford, som fikk pirket den frem til den store, sterke spissen, sa TV 2s kommentator etter reduseringen.

Fem minutter før pause utlignet Manchester United. Marcus Rashford fosset frem på kanten. Han fant Ander Herrera inne i boksen. På svært lekkert vist hælsparket Herrera inn 2-2-scoringen.

– Det var Herrera med en stilig og frekk hælflikk. Nok en gang stod Rashford for forarbeidet. Den scoringen var lekker, sa Osnes.

Etter pause roet tempoet seg i kampen. Manchester United var det dominerende laget og skapte de største sjansene.

Igjen var United for ineffektive foran kassa. Både Paul Pogba og Marcus Rashford bommet på gode muligheter.

20 minutter før slutt måtte Luke Shaw ut med skade for Manchester United. Unggutten Diogo Dalot kom inn på backen. I det 75. minutt sendte José Mourinho innpå Anthony Martial i jakten på vinnermålet. Marcus Rashford, som hadde spilt en god kamp, måtte ut.

Men Manchester United klarte aldri å sette inn vinnermålet. Oppgjøret endte 2-2.

​​Slik startet lagene:

Southampton: McCarthy, Valery, Yoshida, Vestergaard, Stephens, Cedric, Lemina, Hojbjerg, Armstrong, Obafemi, Redmond.

Benken: Gunn, Hoedt, Davis, Ward-Prowse, Romeu, Austin, Gabbiadini.

Manchester United: De Gea, Young, Jones, Matic, Shaw, McTominay, Fellaini, Herrera, Pogba, Rashford, Lukaku.

Benken: Romero, Dalot, Rojo, Fred, Lingard, Mata, Martial.