MESTERSKAPSDEBUTANT: Henny Ella Reistad kom inn i sluttminuttene da Norge jaktet på seier i EM-åpningen mot Tyskland. Reistad scoret to av målene, inkludert 32-32-utligningen.
MESTERSKAPSDEBUTANT: Henny Ella Reistad kom inn i sluttminuttene da Norge jaktet på seier i EM-åpningen mot Tyskland. Reistad scoret to av målene, inkludert 32-32-utligningen. Foto: Bildbyrån

Debutanten (19) hylles: – Hun er noe helt utenom det vanlige

TV 2-ekspert Bent Svele tror på mer spilletid for Henny Ella Reistad (19).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henny Ella Reistad gikk respektløst til verks da hun kom inn til sin mesterskapsdebut i mot slutten av EM-åpningen mot Tyskland.

19-åringen leverte to fulltreffere, inkludert utligningen til 32-32, men Reistad og resten av de norske håndballjentene tapte 32-33.

– Det var veldig deilig å få debuten unnagjort. Nå er det bare å fortsette de neste kampene, sier Reistad til TV 2.

Reistad fikk en sekser på børsen av TV 2s håndballekspert Bent Svele, som mente landslagssjef Thorir Hergeirsson burde satt inn ungjenta langt tidligere mot tyskerne.

– Hun viser sin storhet, skrev Svele.

– Hun burde vært byttet inn før når det først skulle byttes så mye. Hun gjorde som hun har gjort hele høsten. Hun tar nivået. Hun går på skudd, finter og setter returen. Hun kommer inn og bidrar. Hun er noe helt utenom det vanlige, sier håndballeksperten etter kampen.

Tror på mer spilletid for Reistad

Reistad var et lyspunkt på en blytung ettermiddag for det norske laget.

– Normalt er alle åpningskamper rufsete, men denne norske utgaven var virkelig ikke imponerende. Kudos til unge og sultne tyske jenter, men med dette forsvarsspillet blir det ikke gull i år. Blomst likevel til Henny Ella Reistad, Heidi Løke og Stine Bredal Oftedal, tvitrer TV 2-ekspert Randi Gustad.​

Et presset Norge er storfavoritter mot Tsjekkia mandag kveld. Svele «håper og tror» at Reistad får mer tid på banen i kampene som kommer.

Thorir Hergeirsson likte hva han fikk se av Reistad, som debuterte for landslaget så sent som forrige måned.

– Henny kom fint med, selv om det var en krevende kamp, der det var tett og jevnt. Da er det enda bedre å levere det hun gjorde, sier han til TV 2.​

«Kvinnenes Sagosen»

Reistad har scoret 28 mål for Vipers i Champions League denne sesongen.

– Vi har sett det i Champions League og vi ser det her i dag: Hun er damehåndballens svar på Sander Sagosen. Hun er iskald og lar seg ikke påvirke. Hun kan prate om adrenalinet og at hun er nervøs, men handlingene er det en helt annen klasse over. Det er imponerende. Hun er ikke her som lærejente. Mange er med i det første mesterskapet for læring, men vi synes hun er fullverdig, sa tidligere håndballtrener Frode Kyvåg i TV 3-studio.

Hergeirsson gjorde mange bytter underveis mot Tyskland. Reistad mener det ikke påvirket kampen særlig mye, for det fungerte aldri spesielt godt uansett.

– Det var litt rotete. Vi fikk liksom ikke kommet opp på det nivået vi skulle for å dra ifra, der vi får satt forsvarsspiller, gjør redninger og scorer enkle mål. Det skjedde aldri. Å score 32 mål er veldig bra, men å slippe inn 33 mål er for mye, sier Reistad til TV 2.