NEDTUR: Henny Reistad, Stine Bredal Oftedal og resten av de norske håndballjentene gikk på en smell mot Tyskland.
NEDTUR: Henny Reistad, Stine Bredal Oftedal og resten av de norske håndballjentene gikk på en smell mot Tyskland. Foto: Bildbyrån

Norsk fiasko i EM-åpningen

Norge gikk på en smell i en nervepirrende EM-åpning mot Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Tyskland 32-33 (16-15)

De norske håndballjentene er blant de store favorittene til å vinne EM i Frankrike, men de gikk på en smell i åpningskampen i Brest mot Tyskland, som vant 33-32 mot Norge.

Norge gikk til pause med 16-15-ledelsen, men i andre halvdel av andreomgang var det et tysk lag som tok føringen i kampen.

– Jeg sitter med en følelse av at vi kom med alle overraskelsene i feil retning. Det som vi visste kom, det kom. Det kom egentlig ikke noe annet, men det kom mye av det. Vi var rufsete. Jeg vet ikke hvorfor, men vi må finne ut av hvorfor vi ikke var ordentlig. Vi hang med, men følte vi hadde mye mer å gå på, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 3.​

Norge spiller sin neste EM-kamp mot Tsjekkia mandag kveld.

– Dette gjør det mye vanskeligere

Stine Bredal Oftedal, som sto over alle tre kampene i Møbelringen Cup med en skade i låret, var friskmeldt og tok tak mot slutten av kampen. Hun ble kampens mestscorende med sju mål, men det holdt ikke til poeng.

– Jeg synes det er veldig kjipt at vi ikke klarer å stå opp bedre i forsvar og i returspillet vårt. Det var det vi egentlig snakket mest om før kampen, og da er det det desto mer frustrerende når det blir så mange mål imot. Kanskje er det noen nerver som spiller inn. I dag synes jeg at vi rett og slett ikke lærer av feilene våre. Jeg vet ikke helt hva det kommer av, men det er i hvert fall noe vi må snu hvis dette her skal kunne gå vår vei, sier Oftedal til TV 2.​

Landslagskapteinen bedyrer overfor TV 2 at hun følte seg frisk og rask på banen. Hun ble også kåret til banens beste av en lokal jury. Nå maner hun til innsats mot Tsjekkia på mandag.

– Dette gjør det veldig mye vanskeligere. Disse to poengene her hadde vært viktige. Én ting er jo å komme videre, men de kan være viktige i et eventuelt mellomspill også. Nå må vi bare brette opp ermene og være klare mot Tsjekkia, for det blir ikke lett det heller.​

– Atypisk for Norge

Også veteran Heidi Løke pekte på for dårlig forsvarsspill.

– Vi henger jo ikke sammen i forsvar. Altfor dårlig. Vi slipper inn 33 mål.

– Vi taper altfor mange dueller, og så synes jeg også at vi er altfor dårlig til å løpe hjem. Det ble mye surr der. Nå må vi opp i ringa for dette holder ikke. Vi må vise at vi kan bedre enn dette her, så nå må vi bare på med arbeidshanskene og skjerpe oss, sier Løke til TV 3.​

TV 2s håndballekspert Bent Svele er svært overrasket over den dårlige prestasjonen.

– Det er katastrofalt dårlig forsvarsspill som er ganske overraskende med tanke på at vi var ganske gode i Møbelringen Cup forrige uke.

– Dette var atypisk og dårlig av Norge. At de er så gjennomgående dårlige i returjobben er overraskende, fortsetter Svele.

Arntzen imponerte

Det ble en jevn førsteomgang i Brest, der lagene fulgte hverandre tett. Norge fikk tidlig noen tomålsledelser, men tyskerne slapp ikke taket og sørget at det ble spennende.

Emilie Hegh Arntzen kom inn midtveis i førsteomgangen og hadde ladet kanonen. Vipers-spilleren dundret inn fire scoringer og sørget for 11-8-ledelse, men Tyskland svarte og utlignet til 11-11.

– Hun har definitivt tatt ansvar. Jeg har sagt prøvd å si til henne at prøver hun å skyte og er tøff på mål, så blir alt annet lett, sa tidligere landslagsprofil Karoline Dyhre Breivang i TV 3-studio.

Det sto 15-15 like før pause, men Heidi Løkes tredje mål for ettermiddagen sørget for at Norge tok meg seg en 15-16-ledelse til andreomgang.

Lagene fulgte hverandre som skygger tidlig i andreomgang, men Tyskland tok kommando etter hvert og gikk opp i en tomålsledelse.​

Norge slo tilbake og utlignet til 30-30, men tyskerne viste seg sterkest. Mesterskapsdebutant Henny Reistad utlignet til 32-32, men tyskerne scoret i nest siste angrep. Da hadde Norge tjue sekunder på å redde ett poeng, men mislyktes og måtte konstatere at EM-åpningen endte med 32-33-tap.