Sveriges Hanna Blomstrane i duell med danskenes Kristina Jørgensen i den intense EM-kampen mellom dem.
Sveriges Hanna Blomstrane i duell med danskenes Kristina Jørgensen i den intense EM-kampen mellom dem. Foto: Loic Venance

Danmark vant thriller mot Sverige etter ville sluttsekunder

Strafferedning i siste sekund sikret seier for Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark - Sverige 30-29

Trine Østergaards scoring ble avgjørende, men Sandra Tofts strafferedning i siste sekund var matchvinnende for danskene mot Sverige i deres første EM-kamp.

Danmark fikk to viktige poeng, mens svenskene nå får en tung vei videre.

Svensk drømmestart

Sverige fikk en drømmestart på kampen og ledet 5-1, men danskene kjempet seg inn i kampen igjen og lå under 15-16 til pause.

Dansk TV 2s ekspert, Rikke Skov, sa i pausen at danskene hadde sviktet i forsvar og ikke fant ut av de svenske bakspillerne.

Utover i andreomgangen fortsatte det å være jevnt, men Danmark fikk mer sving på sakene og var som oftest foran med ett mål.

Men Sverige lot seg ikke knekke. De bet seg fast og klarte stadig å utligne.

Danmark fikk et lite gjennombrudd fem minutter før slutt. Mål av Anne Mette Hansen og Kathrine Heindahl ordnet tomålsledelse 28-26.

Med minuttet igjen på 29-28 til Danmark, tok Sverige timeout og bestemte seg for å satse uten keeper for å ha en ekstra spiller i angrep.

Sverige fikk betalt. Et velplassert langskudd fra Mikaela Mässing ga 29-29.

Ville sluttsekunder

Da tok Danmark timeout. Pausen gjorde dem godt. Med sekunder igjen fikk Trine Østergaard sjansen fra høyrekanten og scoret.

Sverige gikk sporenstreks i angrep mot åpent mål og skjøt, men skuddet ble reddet av Anne Mette Hansen inne i feltet. Det ga straffe til Sverige og rødt kort til Hansen etter videodømming.

Dermed fikk Nathalie Hagman sjansen til å redde uavgjort, men Sandra Toft reddet Hagmans trickskudd – og danskene kunne juble for seier.

– Det var surt å brenne den, sa en skuffet Hagman på Viasat etter kampen.

– Hun har god selvtilitt og tror hun skal score, men jeg tror ikke jeg hadde tatt et trickskudd der, slo Karoline Dyhre Breivang fast i Viasats studio.