Maren Lundby sammen med Anna Odine Strøm etter verdenscupen i hopp normal bakke for kvinner i Lysgårdsbakken på Lillehammer.
Maren Lundby sammen med Anna Odine Strøm etter verdenscupen i hopp normal bakke for kvinner i Lysgårdsbakken på Lillehammer. Foto: Olsen, Geir

Lundby åpnet med 2. plass

Maren Lundby endte som nummer to under verdenscupåpningen i Lysgårdsbakken i Lillehammer fredag. Tyske Juliane Seyfarth vant suverent med to knallhopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lundby var godt fornøyd med sitt første hopp på 97 meter, men selv med et svev på 99,5 meter i finaleomgangen var hun ikke i nærheten av å hamle opp med Seyfarth.

Tyskeren gjorde svev på 98,5 og 97 meter i normalbakken (HS98) i Lillehammer. Med det tok hun sin første verdenscupseier 12,6 poeng foran fjorårets suverent beste kvinnelige skihopper. Sara Takanashi fra Japan ble treer.

Lundby klarte dermed ikke å gjenta bedriften fra i fjor. Da vant hun fredagsrennet og tok sin første seier på norsk jord. Derimot gjorde hun som hun gjorde både lørdag og søndag i fjor, da hun også tok annenplassen.

Etter første omgang lå Lundby 13,9 poeng bak Seyfarth.

– Jeg er kjempegodt fornøyd. Det blåser i alle retninger, så alt er åpent fortsatt. Jeg er bare fornøyd med å ha gjennomført et godt hopp, sa Lundby til NRK etter sitt første hopp.

To norske i topp ti

Blant de øvrige norske leverte Anna Odine Strøm en god forestilling med sine hopp på 87,5 og 89,5 meter. 20-åringen hoppet seg opp fra 13. til 10.-plass.

Ingebjørg Saglien Braaten gjorde et godt førstehopp. 19-åringen landet på 81 meter og lå som nummer 18 etter første omgang. I finalen hoppet hun 74 meter og falt ned til 27.-plass i sin verdenscupdebut.

Silje Opseth hoppet ikke langt nok med sine 70,5 meter og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Det var en solid nedtur for Opseth som hoppet 83,5 meter i prøveomgangen.

– Jeg ble vel litt ivrig, sa en gråtkvalt Opseth til NRK.

Fredagens renn var det første av tre konkurranser på Lillehammer denne helgen. Lørdag hopper kvinnene i samme bakke, og søndag skal de i aksjon i den store bakken. Etter søndagens renn kåres en vinner av Lillehammer-trippelen.

(©NTB)