Lundby åpnet med 2. plass

Maren Lundby endte som nummer to under verdenscupåpningen i Lysgårdsbakken i Lillehammer fredag. Tyske Juliane Seyfarth vant suverent med to knallhopp.

Maren Lundby sammen med Anna Odine Strøm etter verdenscupen i hopp normal bakke for kvinner i Lysgårdsbakken på Lillehammer. Foto: Olsen, Geir
Maren Lundby sammen med Anna Odine Strøm etter verdenscupen i hopp normal bakke for kvinner i Lysgårdsbakken på Lillehammer. Foto: Olsen, Geir

Lundby var godt fornøyd med sitt første hopp på 97 meter, men selv med et svev på 99,5 meter i finaleomgangen var hun ikke i nærheten av å hamle opp med Seyfarth.

Tyskeren gjorde svev på 98,5 og 97 meter i normalbakken (HS98) i Lillehammer. Med det tok hun sin første verdenscupseier 12,6 poeng foran fjorårets suverent beste kvinnelige skihopper. Sara Takanashi fra Japan ble treer.

Lundby klarte dermed ikke å gjenta bedriften fra i fjor. Da vant hun fredagsrennet og tok sin første seier på norsk jord. Derimot gjorde hun som hun gjorde både lørdag og søndag i fjor, da hun også tok annenplassen.

Etter første omgang lå Lundby 13,9 poeng bak Seyfarth.

– Jeg er kjempegodt fornøyd. Det blåser i alle retninger, så alt er åpent fortsatt. Jeg er bare fornøyd med å ha gjennomført et godt hopp, sa Lundby til NRK etter sitt første hopp.

To norske i topp ti

Blant de øvrige norske leverte Anna Odine Strøm en god forestilling med sine hopp på 87,5 og 89,5 meter. 20-åringen hoppet seg opp fra 13. til 10.-plass.

Ingebjørg Saglien Braaten gjorde et godt førstehopp. 19-åringen landet på 81 meter og lå som nummer 18 etter første omgang. I finalen hoppet hun 74 meter og falt ned til 27.-plass i sin verdenscupdebut.

Silje Opseth hoppet ikke langt nok med sine 70,5 meter og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Det var en solid nedtur for Opseth som hoppet 83,5 meter i prøveomgangen.

– Jeg ble vel litt ivrig, sa en gråtkvalt Opseth til NRK.

Fredagens renn var det første av tre konkurranser på Lillehammer denne helgen. Lørdag hopper kvinnene i samme bakke, og søndag skal de i aksjon i den store bakken. Etter søndagens renn kåres en vinner av Lillehammer-trippelen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2