Thea Mørk mister åoningskampen i EM.
Thea Mørk mister åoningskampen i EM. Foto: Åserud, Lise

Mørk må stå over – Kapteinen er klar

Stine Bredal Oftedal kom seg godt gjennom fredagens EM-trening i Frankrike, men Thea Mørk må stå over åpningskampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mesterskapet starter mot Tyskland lørdag. Kapteinen har hatt en kjenning i den store bakre lårmuskelen i et par ukers tid, men MR-bilder viser at det ikke er snakk om en dyptliggende skade.

– Det går veldig bra. Jeg er veldig positiv selv i hvert fall. Så får vi gjøre de siste sjekkene på håndballøktene i dag. Det har sett meget lovende ut, og jeg er egentlig symptomfri. Magefølelsen er veldig god. I hodet mitt er det ikke noe spørsmål, egentlig, sa landslagskapteinen til TV 2. tidligere fredag​​

Hun ble testet og fikk tommelen opp i Brest Arena noen timere senere.

Thea Mørk står derimot over lørdagens åpningskamp. Den vurderingen ble gjort etter fredagstreningen.

Hun måtte sist søndag gi seg med krampetendenser i låret i seieren over Frankrike. Norge har dermed en tropp på 15 spillere mot Tyskland.

Stri oppladning

Det norske laget har hatt en utfordrende oppkjøring med småskader hos flere spillere (Katrine Lunde, Thea Mørk og Oftedal) i tillegg til Amanda Kurtovics alvorlige kneskade.

Tidligere i høst måtte Nora Mørk melde forfall på grunn av knetrøbbel. Kort etter kom nyheten om Stine Skogrands graviditet.

På toppen av det er ikke assistenttrener Mia Hermansson Högdahl på plass i Frankrike ennå. Hun går gjennom noen tester på grunn av det landslagssjef Thorir Hergeirsson fredag kalte «helsemessige utfordringer».

Merittert

Norge EM-åpner mot Tyskland lørdag, og det er en kamp der de norske tittelforsvarerne blir kjempefavoritter.

Videre venter Tsjekkia (mandag) og gode Romania (onsdag) i puljespillet. De tre beste lagene går videre til hovedrunden og tar med seg poeng og mål videre dit.

Oftedal har åtte medaljer (fem gull) siden debuten for Norge i 2010-EM.

(©NTB)