TV 2s ekspert krever VM-pplass for Kristine Stavås Skistad.
TV 2s ekspert krever VM-pplass for Kristine Stavås Skistad. Foto: JON OLAV NESVOLD

Det er bare å booke VM-billetten til Kristine Stavås Skistad med en gang!

Etter dagens finaleplass på Lillehammer finnes det ingen tvil. Selvsagt skal Kristine Stavås Skistad gå VM-sprinten i Seefeld. Det er bare å ta henne ut med én eneste gang!

I VM i Seefeld har Norge fem plasser på kvinnenes sprint. Maiken Caspersen Falla har som regjerende verdensmester friplass, og i tillegg til dette har Norge plass til fire jenter til.

TV 2 Sportens langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.
TV 2 Sportens langrennsekspert Petter Soleng Skinstad. Foto: Olof Andersson/tv 2

Etter dagens renn er det ingen tvil om at Stavås Skistad skal ha én av disse fire plassene.

Norge har rett og slett ikke fire damer som er bedre enn det Konnerud-løperen viste i dag, attpåtil i en løype som overhodet ikke passer henne.

Alle som så dagens sprint på Lillehammer ser at ungjenta har noe som ingen andre i feltet har. Både når det gjelder akselerasjon og teknikk i lett terreng er Stavås Skistad i en egen klasse, også sammenliknet med de fremadstormende svenske jentene.

Aldri har man blant damene sett en rendyrket langrennssprinter med så ekstreme egenskaper, og et slikt talent bør selvsagt få alle sjansene hun kan.

Jeg forventer ingen VM-medalje av Stavås Skistad i Seefeld. Til og med en finaleplass vil være en ren bonus. Å ta ut ungjenta er å investere i fremtiden, en fremtid som ser ut til å bli en kamp mellom nettopp den norske ungjenta og en rekke svenske jenter på omtrent samme alder.

Norge har tidligere hatt suksess med å gi ungjenter sjansen i mesterskap, og nettopp disse sporene bør Kristine Stavås Skistad følge i.

For mens dagens løype på Lillehammer avslører hva som blir den åpenbare utfordringen for Konnerud-løperen i årene som kommer, er situasjonen i Seefeld en helt annen. Sjelden har en VM-løype vært lettere enn det som møter jentene i Østerrike, og aldri har vi sett en kvinnelig langrennsløper med slike fartsressurser.

Da er det bare å sende både staver, ski og Stavås Skistad til VM først som sist!