Arbeiderpartiets nestleder, Hadia Tajik, her avbildet under partiets halvårlige pressekonferanse i sommer.
Arbeiderpartiets nestleder, Hadia Tajik, her avbildet under partiets halvårlige pressekonferanse i sommer. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Bekrefter forhold til journalisten som sto bak Giske-avsløringene

Ap-nestleder Hadia Tajik (35) og tidligere Dagens Næringsliv-journalist Kristian Skard (46) er blitt et par.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det forteller Tajik i et intervju med VG.

Kristian Skard startet nylig i pr-byrået Try Råd. Før dette var han journalist i Dagens Næringsliv. Sammen med kollega Tore Gjerstad sto Skard bak flere sakene om Trond Giske og varslene mot hans oppførsel.

På spørsmål fra VG om hva Tajik tenker om at hun har blitt sammen med en av de mest sentrale journalistene bak Giske-sakene, svarer hun:

– Gjennom sine 25 år som politisk reporter, så har Kristian skrevet mange saker fra norsk politikk. Han har skrevet kritisk om flere partier, deriblant Ap. Men vi møttes i en sammenheng som ikke var jobbrelatert. Den kontakten vi har hatt i jobbsammenheng har stort sett begrenset seg til at han og Tore Gjerstad dukket opp i døråpningen på kontoret mitt, har kritiske spørsmål og båndopptakeren på fra det øyeblikket de går inn i rommet. Så det har ikke vært noe i den kontakten som på noen måte har invitert til en avslappet sosial relasjon i utgangspunktet.

Møttes etter Me too-bråk

– Tror du at dette vil påvirke tilliten til deg som nestleder innad i Ap?

– Nei. Det tror jeg ikke.

– Er du enig i at det hadde vært pikant hvis dere hadde innledet et forhold mens den såkalte Giske-saken pågikk for fullt?

– Ja, det hadde ikke bare vært pikant, det hadde vært direkte upassende. Men det har seg nå engang sånn at vi ikke hadde noe forhold da. Vi møttes første gang i en sammenheng som ikke var jobbrelatert, på en hagefest seks måneder etter at saken var avsluttet, svarer Tajik til VG.

Jonas Gahr Støre ble informert om forholdet mellom Hadia Tajik og Kristian Skard i august. Foto. Elin Sørsdahl/TV 2
Jonas Gahr Støre ble informert om forholdet mellom Hadia Tajik og Kristian Skard i august. Foto. Elin Sørsdahl/TV 2

Støre informert i august

Leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, sier til TV 2 at Tajik informerte ham om forholdet i august.

– Slik jeg forstår dem ble de kjærester i sommer, og det var etter disse sakene var ferdigbehandlet, så det tror jeg ikke har noe å si, sier Støre til TV 2.

– Hadde det vært et problem hvis de var kjærester på et tidspunkt disse sakene ble behandlet i partiet?

– Det tror jeg ikke var tilfelle, så det vil jeg ikke spekulere i, sier Støre.

– Opptrådt profesjonelt

Sjefredaktør Amund Djuve i DN forteller at Skard tok kontakt med ham på forsommeren i år for å fortelle at det gikk rykter om Skard og Tajik.

– Jeg var ikke klar over disse ryktene før Kristian informerte meg. Han fortalte at han og Tajik hadde møttes privat, men at det ikke var noe forhold. Vi hadde en tilsvarende prat på sensommeren. Status mellom dem da var den samme som på forsommeren.

– Jeg opplever at Kristian Skard også i denne saken har opptrådt profesjonelt og ryddig overfor DN, sier Djuve til Dagens Næringsliv.