DONASJON: Kjell Inge Røkker innrømmer at det er han som har donert 300 dresser til Fretex.
DONASJON: Kjell Inge Røkker innrømmer at det er han som har donert 300 dresser til Fretex. Foto: Åserud, Lise

Røkke innrømmer å stå bak Fretex-donasjonen

Fretex' spesielle donasjon fra ukjent giver viser seg å være fra Kjell Inge Røkke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En pressetalsmann for Kjell Inge Røkke, Rolf Nereng, bekrefter overfor VG og MinMote at Røkke har innsett at det er hans klær som har havnet hos Fretex etter en opprydning i garderoben, skriver MinMote.

Luksusdonasjon

Det var i slutten av forrige uke at donasjonen ble kjent. Fretex hadde fått 300 håndsydde italienske kvalitetsblazere og bukser på én gang.

– Vi måtte begynne å google litt, og det var vel da vi forstod at dette var helt spesiell kvalitet. Mange fra en spesiell skredder, håndsydd og av merker som YSL, Givenchy og Brioni, sa innkjøpsleder Hilde Kjønstad til TV 2 forrige uke.

Visste det ikke selv

Enkelte av dressene har en verdi på omlag 100.000 kroner, og ifølge Kjønstad må man ha innbydelse til skredderhuset for å få sydd slike dresser.

– Det er helt vilt. Dette er jo 100 prosent kashmir i noen av disse, som du ikke får kjøpt i Norge engang, sa Kjønstad videre.

Til MinMote forteller Røkkes pressetalsmann at milliardæren selv ikke har hatt koll på hvor dressene tok veien.

– Røkke har nok ikke selv hatt full kontroll over at klær fra en større opprydding for flere måneder siden havnet hos Fretex, sier han til nettstedet.

Fant Røkke-lapp i dressen

Det har vært spekulasjoner om dressene kunne vært fra Røkke før det fredag ble bekreftet.

En anonym kjøper fant nemlig Hotell Continental-lapper adressert finanstoppen i en av dressene hos Fretex, skrev Dagens Næringsliv torsdag denne uken.

– I lommen lå det to lapper fra hotell Contintental med forskjellige beskjeder til «Røkke», sa den anonyme kjøperen til DN, og legger til at han med en gang skjønte at det måtte være Røkke som var den ukjente giveren.