BOMBEGRUPPE: Området er delvis sperret av, og bombegruppa har ankommet fra Oslo.
BOMBEGRUPPE: Området er delvis sperret av, og bombegruppa har ankommet fra Oslo. Foto: Asbjørn Øyhovden/TV 2

Politiet mottok konvolutt med hvitt pulver – mann i 60-årene pågrepet

To ansatte ved Innlandet politidistrikt på Hamar er tatt hånd om av helsepersonell etter å ha vært i kontakt med en konvolutt som inneholder hvitt pulver. En mann er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To ansatte ved Innlandet politidistrikts kontor på Hamar har fått behandling av helsepersonell fredag. Klokken 12 opplyser politiet at de to er blitt sendt til sykehus.

Det har skjedd etter at de var i kontakt med hvitt pulver, som ble sendt til politistasjonen i en konvolutt.

– De har hatt kløe og svie i øynene, sier Dyre Antonsen, operasjonsleder i Innlandet politidistrikt til TV 2.

Bombegruppa ankom stedet i 12-tiden, og har gjennomført undersøkelser av pulveret.

Det var lenge uklart hva det hvite pulveret var, men klokken 13.20 opplyser politiet i en pressemelding at stoffet var ufarlig.

– Innholdet i konvolutten som ble levert til politiet på Hamar i dag tidlig er ufarlig. Det viser undersøkelser bombegruppa har gjort, står det i pressemeldingen.

De opplyser imidlertid ikke hva stoffet viste seg å være. De opplyser videre at det fortsatt gjennomføres undersøkelser på stedet, og at rommet med konvolutten er avsperret.

Bygget ble ikke evakuert, men deler av det ble sperret av.

Rundt klokken 16.15 opplyser politiet at en mann i 60-årene fra Hedmark er pågrepet i saken. Han blir for øyeblikket avhørt av politiet.

– Det var informasjon vi fant under undersøkelsene som ledet oss til ham. Det var ikke gjort noe forsøk på å anonymisere dette, sier operasjonsleder Haagen Løvseth.

De to involverte er ansatte ved Innlandet politidistrikt, og ikke politibetjenter. Den ene var i kontakt med pulveret, og den andre sto ved siden av.