SLÅTT UT: Heidi Weng kom seg ikke til kvartfinale under skøytesprinten på Lillehammer.
SLÅTT UT: Heidi Weng kom seg ikke til kvartfinale under skøytesprinten på Lillehammer. Foto: Pedersen, Terje

Ny sprintfiasko for Weng – Klæbo overlegen på prologen

Heidi Weng klarte ikke på komme seg videre fra prologen under sprinten på Lillehammer. Therese Johaug maktet heller ikke å bli blant de 30 beste. Johannes Høsflot Klæbo imponerte på herrenes prolog.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den begredelige starten på sesongen fortsetter for Heidi Weng (27).

Akkurat som under verdenscupåpningen i Ruka forrige helg maktet ikke Weng å ta seg videre fra prologen under skøytesprinten på Lillehammer fredag formiddag.

Den regjerende verdenscupvinneren har en 13. plass fra 10-kilometeren i Ruka som det beste resultatet så lang denne sesongen.

I de harde løypene på Lillehammer klarte heller ikke Therese Johaug å havne blant de 30 beste som gir en plass i kvartfinalen.

Det nye norske sprintfenomentet Kristine Stavås Skistad klinket til med en solid tid i prologen og tok seg videre.

Raskest av alle var svenske Hanna Falk foran Ragnhild Haga og Stina Nillson.

Av de øvrige norske løperne klarte Ingvild Flugstad Østberg, Kathrine Harsem, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Kari Øyre Slind og Anna Svendsen også å kvalifisere seg.

Revansjelysten Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo var tydelig revansjelysten etter å ha tabbet seg ut på oppløpet og gitt seieren til Aleksandr Bulsjonov på sprinten i Ruka.

Klæbo vant nemlig prologen i Lillehammer halvannet sekund foran Emil Iversen og 2.40 sekunder foran Federico Pellegrino. Klæbo var hele 4.62 sekunder foran sin russiske erkerival Bulsjonov.

Finn Hågen Krogh imponerte også på prologen og klokket inn til fjerdeplass, foran Bulsjonov.

Det var i det hele tatt en god prolog sett med norske øyne. Med nasjonal kvote var det mange norske løpere til start, og de innfridde.

Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget, Sondre Turvoll Fossli, Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Eirik Brandsdal, Gjøran Tefre, Simen Bjørnstad Skar, i tillegg til Iversen, Krogh og Klæbo, gikk alle videre til kvartfinalene.

Dermed er det hele tolv norske løpere videre.

Vebjørn Turtveit, Hans Christer Holund og Mattis Stenshagen havnet imidlertid for langt bak. Det gjorde også Dario Cologna som sesongdebuterte i verdenscupen.