SKANDALESCENER: Returkampen mellom Boca Juniors og River Plate må spilles på et annet kontinent etter skandalescener i Buenos Aires.
SKANDALESCENER: Returkampen mellom Boca Juniors og River Plate må spilles på et annet kontinent etter skandalescener i Buenos Aires. Foto: Alejandro Pagni

Libertadores-finalen flyttet til Madrid

Returkampen i Copa Libertadores-finalen mellom River Plate og Boca Juniors skal spilles på Estádio Bernabéu i Madrid 9. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det meldte den argentinske avisen La Nación torsdag. Senere ble det bekreftet av det søramerikanske fotballforbundet Conmebol, som tidligere i uken besluttet at kampen skal flyttes til et annet land.

Den første finalekampen mellom de argentinske byrivalene endte 2-2. Lørdag skulle returkampen spilles på River Plates hjemmebane i Buenos Aires, men den ble utsatt etter at hjemmesupportere angrep Boca Juniors' spillerbuss.

Boca Juniors har motsatt seg avgjørelsen om å flytte kampen til et annet land. Klubben krevde å tilkjennes seieren i den søramerikanske mesterligaen, men dette er avslått av Conmebol.

Flere av Boca-spillerne spillere kom til skade i de skremmende hendelsene da vinduer ble knust og det ble sprøytet pepperspray inn i bussen.

Flere alternative kampsteder har vært diskutert de siste dagene, men kampen endte i Madrid. Det betyr at finalene i verdens to gjeveste kontinentale klubbturneringer skal spilles i den spanske hovedstaden med et halvt års mellomrom.

Mesterligafinalen skal denne sesongen spilles på Atlético Madrids hjemmebane Wanda Metropolitano 1. juni. Copa Libertadores-finalen avvikles på Real Madrids bane Santiago Bernabéu.

Spanias statsminister Pedro Sanchez tvitret torsdag at landet er «rede til å arrangere finalen».

– Vi har stor erfaring med å arrangere viktige fotballkamper og jobber allerede med å sørge for tilstrekkelige sikkerhetstiltak, skrev han.

Både Spanias fotballforbund og Real Madrid vendte tidligere tommelen opp for planene.

(©NTB)